30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Gediz'in kirliliği TBMM'ye taşındı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Karar Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi ve Manisa Milletvekili Mustafa Enöz, Gediz nehrinin kirlenme sorunuyla ilgili TBMM'ye araştırma önergesi verdi.


Mustafa Enöz söz konusu önergede Gediz nehrinin bir an önce kurtarılması gerektiğine dikkat çekerek, “Kütahya ili Murat dağı eteklerinden doğan ve İzmir'in Menemen ve Foça ilçeleri arasında denize dökülen Gediz nehri, Ege Bölgesi için hayati önem taşımaktadır. Gediz nehri bugün için kilometrelerce uzunlukta bir açık kanalizasyon isale hattına dönüşmektedir. Nehir flora ve faunasıyla can çekişmekte ve kendisiyle birlikte içinden geçtiği ovayı da ölüme götürmektedir. Gediz nehri, geçmekte olduğu yerleşim birimlerinde bulunan organize sanayi bölgelerinin zehirli endüstriyel atıkları, ilçelerde bulunan sanayi tesislerinin endüstriyel atıkları ve akarsu boyunda bulunan belediyelerin kanalizasyon atıklarının arıtma tesisleri olmaksızın nehre dökülmesi ile adeta yok edilmektedir. Arıtma yapılmaksızın nehre dökülen bu atıklar akarsuyun yoğun olarak kansorojen maddeler taşımasına neden olmakta, halk sağlığını da ciddi bir biçimde tehdit etmektedir. Kirlenme dolayısıyla Gediz nehrinden sulanan binlerce dekar arazi çoraklaşma tehlikesi ile karşı karşıyadırlar.”dedi.


ÖNLEM ALINSIN
Gediz nehrinin kirlilikten kurtarılması için gereken tedbirlerin acil olarak alınması gerektiğini dile getiren Enöz, “Bu durumun bölge için hayati önem taşıyor. Üreticiler ve bölge insanı mağdur. Bu çevre felaketinin önüne geçilmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Konunun takipçisi olacağız.”ifadelerini kullandı.

..
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 17:31:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?