30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Gedizli iş adamları Manisa'da

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Bülent Koşmaz, dünyadaki finansal krizin Türkiye'ye olumsuz etkilerinin ancak yatırım için güvenilir bir ülke haline getirilmesiyle azaltılabileceğini ifade etti.


Kütahya'nın Gediz İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dönmez ile Meclis Başkanı Murat Karaoğlu'nun yanı sıra Gedizli iş adamlarından oluşan heyet, MTSO'nun konuğu oldu. Öğle saatlerinde Manisa'ya gelen Gediz heyeti, MTSO Başkanı Bülent Koşmaz, Meclis Başkanı Yaşar Coşkun, Genel Sekreter Güvenç Özer tarafından karşılandı. Ulupark'ta öğle yemeği verilen Gedizli işadamları daha sonra kent merkezinde incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından MTSO hizmet binasında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Açılış konuşmasını yapan MTSO Meclis Başkanı Yaşar Coşkun, kent hakkında bilgiler verdi. Daha sonra konuşma yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Koşmaz, Gediz'in ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlayan Gediz Ticaret ve Sanayi Odası'nın başkan ve yöneticilerini tebrik ederek sözlerine başladı. Amerika'da ortaya çıkan ve Avrupa'ya yayılan ekonomik krizin daha çok finansal kriz şeklinde
gerçekleştiğini ifade eden Başkan Koşmaz, Avrupa'dakiyle aynı oranda olmasa bile krizin etkilerinin Türkiye'de de hissedileceğini, 3-4 ay sonra bunun daha belirgin hale geleceğini belirtti. Benzer finansal krizin 2001 yılında Türkiye'de de yaşandığını hatırlatan Koşmaz, önümüzdeki dönemde Türkiye'yi 1.5-2 yıl sürecek bir dar boğazın beklediğini öne sürdü. Koşmaz, "ABD kaynaklı finansal kriz özellikle Avrupa'da çok ciddi şekilde hissediliyor. Avrupa ve dünyanın diğer ülkelerinden yatırımları
ülkemize çekebilirsek, her koşulda Türkiye'nin yatırım için güvenilir bir ülke olduğunu dışarıya gösterebilirsek bu krizden mümkün olduğunca az etkileniriz" diye konuştu.
Manisa'nın ekonomik durumu hakkında bilgiler veren MTSO Başkanı Bülent Koşmaz, önceleri sadece bir tarım kenti olan Manisa'nın tarımsal özelliğini kaybetmeden 1960'lı yıllardan itibaren sanayiye yöneldiğini belirterek, "Manisa, sahip olduğu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile bugün Türkiye'nin en önde gelen illerinden biri olmuş, Avrupa'nın yatırım yapılabilecek en iyi kenti haline gelmiştir. Dünyanın çeşitli ülkelerinden dev firmalar Manisa'yı bir yatırım üssü olarak seçmiştir. Şu anda mevcut 145 fabrika, 26 bin 500 çalışanı bulunan OSB'de yeni kısımların da tamamlanmasıyla çalışan sayısı 40 binin üzerine çıkacaktır. Yine dış ticaret hacmi 6.5 milyar doların üzerinde olan OSB, Türkiye'nin dış ticaret hacminin yüzde 2.5 oranındaki bölümünü oluşturmaktadır." dedi.


Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Dönmez de MTSO başkan ve yöneticilerine gösterdikleri misafirperverlikten ötürü teşekkür ederek, Gediz'deki ekonomik faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Çalışmalarında her zaman Manisa'yı örnek aldıklarını vurgulayan Başkan Dönmez, "Gediz OSB'deki mevcut arsalardan yüzde 40'ı satıldı. Burada bir kısım fabrikalar üretimlere başladı. Şu anda 3 binin üzerinde istihdam sağlanıyor. Bu rakam bir ilçe için önemli bir rakamdır. Gediz, Kütahya'da SB'ye sahip tek ilçedir. Burada genelde kendi müteşebbislerimizi harekete geçirmeye çalıştık. OSB'nin gelişmesi için gayretlerimiz tüm hızıyla sürüyor" diye konuştu.


Konuşmaların ardından Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ile Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, MTSO Başkanı Bülent Koşmaz ile Meclis Başkanı Yaşar Coşkun'a çini tabak hediye ettiler. Koşmaz ve Coşkun da Gediz heyetine mesir lokumu ile kenti tanıtan kitaplar hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 19:02:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?