30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Genç çiftin ilk bebeğiydi

İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Kliniği'nde dünyaya gelen Ceren bebek Manisa'nın Akhisar ilçesine bağlı Arabacıbozköyü'nde toprağa verildi.


Dünyaya gelen ilk bebeklerini kaybetmenin şokunu yaşayan Halide- Halit Can çifti söz konusu hastane hakkında suç duyurusunda bulundu. Akhisar'a 35 km uzaklıktaki Arabacıbozköy'de Ceren bebeğin minik bedenini toprağa veren aile büyük üzüntü yaşıyor. Dün öğleden sonra ilk bebeklerini defneden Can ailesi bugün Zeytinliova Jandarma Komutanlığı'nda ifade verdi.


Yaklaşık 10 ay önce evlenen ve ilk çocuklarını dünyaya getirmenin mutluluğunu 18 gün yaşayan Can ailesi bebeklerinin ölümünden bir gün önce hastane ziyaretinde son kez gördü.


Can ailesi ilk çocuklarının İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Kliniği'nde ölmesiyle sarsıldılar. Anne Halide Can "20 Eylül Cumartesi günü ve Pazar' a bağlayan gecesi sahur sıraları saat 03.30'da hastaneden arayarak bebeğimizin öldüğünü bildirdiler. İlk bebeğimizdi. Haberi alır almaz yıkıldık. 7 aylık 1 kilo 200 gr. doğdu. 18 gün boyunca çocuğumuzu sadece haftada bir kez görebiliyorduk. 3 kez kuvözde gördüm ve son olarak Cuma günü gördüm. Bir gün sonra İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Kliniği'nde çocuğumuzun ölüm haberi sahur zamanında telefonla haber verdiler. Ölüm sebebi olarak ise solunum yetersizliği olarak bilgi verildi. Bebeğimizi bir hafta önce hafta sonu ziyarete geldiğimizde yasak olduğu belirtilerek bebeğimizi göremedik. Bebeğimizin nüfusunu dahi çıkarmıştık, ölümünün ardından hastane çıkışından bebeğimizin kimliğini teslim aldılar" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 22:42:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?