5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Genç doktorlar kep fırlattı

CBÜ TIP FAKÜLTESİ'NDE 10. DÖNEM MEZUNİYET TÖRENİ

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi 2009-2010 akademik yılı 10. dönem mezuniyet töreninde, mezun olan öğrenciler kep fırlatarak diploma sevincini doyasıyla yaşadılar.

CBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Manisa Belediye Başkan Vekili Nursel Ustamehmetoğlu, Rektör Prof. Dr.Semra Öncü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Güzel, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kor Yereli, Demirci Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Abalı, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Uğurlu, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Tören, dönem birincisi Dr. Seda Subaş'ın yeni mezunlar adına yaptığı konuşmayla başladı. Dr. Subaş konuşmasında hem hüzünlü hem mutlu bir gün olduğunu belirtirken, "İşte yine bir son ve nihayetinde hepimiz için yeni bir başlangıç daha. Acısıyla, tatlısıyla en önemlisi de emek vererek, çabalayarak 6 yılı geride bıraktık. Hepimiz kendimizi insanlara adadık. Onlara yardımcı olabilmek, doğruyu anlatabilmek için çabaladık. Elbetteki bu zorlu yarışta tek başımıza değildik. Bize acımızda tatlımızda ortakçı olan siz sevgili hocalarımız ve desteklerini bir saniye bile esirgemeyen siz sevgili ailelerimiz hep yanımızdaydınız. Fakülte serüveni boyunca, pek çok eğitim gönüllüsü hocamız bizlerle beraber yürüdüler bu yolda, bizleri desteklediler, bilmediklerimizi öğrettiler. Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığı altında, kendi tecrübelerini de sunarak yolumuzu aydınlattılar. Bu yüzden herkesin huzurunda, bu amaç doğrultusunda hareket eden tüm hocalarıma teşekkürlerimi sunarım." dedi.

Rektör Prof. Dr. Semra Öncü konuşmasında 5 Temmuz Pazartesi günü açılışı yapılacak olan Tıp Fakültesi Hastanesi ile ilgili bilgiler verdi. Öncü, "Üniversite hastanemiz, toplam projesinin 26 bin metre kare alanıyla Birinci Bölüm Hizmet Birimi şeklinde kullanıma alındı. Kalan kesimin inşaatına geçildi. Bu dilimin inşaat alanı 22 bin metre karedir. 30 Haziran 2010 tarihi itibarıyla, ikinci birim inşaatımızın tamamlanma oranı ise yüzde 40 'tır. İkinci birim ve dolayısıyla toplam projenin, başka bir deyişle, 48 bin metre karelik Büyük Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'nin tamamlanma tarihi 2010 yılı Aralık ayı olacaktır. Bu sonuca ulaşılmasını sağlayan herkese, içten teşekkür ediyorum." dedi. Konuşmasına öğrencilerin anne babalarına ve öğretim üyelerine teşekkür ederek devam eden Rektör Öncü, yeni mezunlara da "Üniversite gençliği, çağdaş kimliğiyle topluma örnek olmalıdır. Geleceğimizin güvencesi olan sizleri, demokrasiye, insan haklarına saygılı, erdemli etik ve ulusal değerlere bağlı, Atatürkçü düşünceyi özümsemiş, bilimin ve aklın yol göstericiliğinden ayrılmayan, dünyanın her ülkesinde çalışabilecek birikime sahip, ergin bireyler olarak yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu zorlu yolda en vazgeçilmez desteğiniz, insanlara karşı duyduğunuz sevgi olacaktır. Bilginize güvenin, görgünüze güvenin, her şeyden önce kendinize güvenin! Çünkü sizleri iyi yetiştirdik. Sizinle gurur duyuyor, hepinizi içtenlikle kucaklıyorum. Yolunuz açık olsun! Aramıza hoş geldiniz! Türkiye'ye güç verdiniz" dedi.

Son olarak CBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Kor Yereli söz aldı. Dekan Yereli konuşmasına öncelikle öğretim üyeleri ve öğrencilerimizin anne babalarına teşekkür ederek başladı. Sözlerine mezun öğrencilerimize seslenerek devam eden Yereli, "Ülkemizin seçkin bir Tıp Fakültesi'nden mezun olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyorsunuz. Yoğun uğraşlarınızın ve disiplinli çalışmalarınızın sonuçlarını aldığınız bu coşkulu döneminizde hepinizi yürekten kutluyorum. Bugünden başlayarak, devlet ve toplum yaşamında yeni sorumluluklar üstlenecek, ülkemizin benimsediği hedeflerin gerçekleştirilmesi, Yüce Atatürk'ün sizlere emanet ettiği Cumhuriyetin yaşatılması ve aydınlık geleceğe taşınması sürecinde belirleyici rol oynayacaksınız. Yoğun tıp eğitiminiz süresince belki de çok büyük sıkıntılar çektiniz ama çok büyük bir iş başararak hekim oldunuz. Ancak, unutmamalısınız ki, Tıp eğitimi dinamik ve hayat boyu devam eden bir eğitimdir ve asıl zorlu eğitimin şimdi, bugünden itibaren başladığının bilincinde olmalısınız. Fakülteden mezun olmak, bu eğitimin sadece bir aşamasıdır. Sizlerden beklentimiz; yaşamınızın her döneminde, evrenselliği yakalamış, tarihini ve öz değerlerini iyi bilen, bilimin ve aklın üstünlüğünü benimseyen, eleştirel düşünce sistemine sahip, bilgiye önem veren, üretken, ileri görüşlü, yaratıcılığı gelişmiş, düşünceye saygılı, sorunlara duyarlı, okuyan ve araştıran çağdaş bireyler olmanız, sizden sonraki kuşakları da bu anlayışla yetiştirmenizdir. Bunları yaparken, sizleri bugünlere getiren ailenizi ve sizleri bir nakış gibi işleyen hocalarınızı unutmayınız, değerlerini biliniz. Onların gösterdikleri yolda, yaratıcı ve üretken bireyler olacağınıza dair inancım tamdır." dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere mezuniyet belgeleri ve hediyeleri takdim edildi. Dönem birincisi Seda Subaş'a Manisa Belediye Başkan Vekili Nursel Ustamehmetoğlu, dönem ikincisi Nihal Cesur'a Rektör Prof.Dr.Semra Öncü, dönem üçüncüsü Gülen Güloğlu'na Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Ahmet Güzel mezuniyet belgesi ve hediyelerini verdi.

Ödül töreninin ardından öğrenciler 10. Yıl Marşı eşliğinde hep birlikte keplerini havaya attılar. Tören, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nin bahçesinde düzenlenen kokteylle sona erdi.

CBÜ TIP FAKÜLTESİ'NDE 10. DÖNEM MEZUNİYET TÖRENİ
CBÜ TIP FAKÜLTESİ'NDE 10. DÖNEM MEZUNİYET TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 17:24:01
Güncelleme :1 Temmuz 2010 Perşembe 18:32:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?