5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Genç kız sır oldu

9 AYDIR KAYIP OLAN KIZLARINI ARIYORLAR

Manisa'nın Salihli ilçesinde ikamet eden Tokdemir ailesinin en büyük kızları Canan Tokdemir'den 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi, Afyon Kız Yetiştirme Yurdu'ndan kaçan ve bir daha kendisinden haber alınamayan kızlarının hayatından endişe ediyor.

Salihli'nin Dedetaşı Mahallesi'nde ikamet eden Ali Tokdemir, 2008 yılında adam yaralamak suçundan cezaevine girdi. Bunun üzerine ilgili kurumlar Tokdemir ailesinin toplam 5 çocuğunu çeşitli yurtlara yerleştirdi. Tokdemir'in cezaevinde bulunduğu dönemde çeşitli yurtlara yerleştirilen Canan T. (17), Mehmet T. (16), Şadiye T. (13) Ayşenur T. (10) ve İpek T. (5) ile amca Kerim Tokdemir ilgilendi. Ali Tokdemir, cezası bitip evine döndüğünde 4 çocuğunu da yurtlardan geri aldıktan sonra kızı Canan Tokdemir'i

almak için Afyon Kız Yetiştirme Yurdu'na gitti. Ancak yurt yetkilileri 18 yaşına girmediğini belirterek Canan'ı vermek istemedi. Çaresiz bir şekilde evine geri dönen aileye 2009 yılının Haziran ayında kızlarının yurttan kaçtığı bilgisi verildi. Zaman zaman ailesini arayarak iyi olduğunu belirten Canan Tokdemir, ailesine döneceğine dair tarihler verse de eve geri dönmedi. Arama kararı çıkarılmasına rağmen genç kızdan 9 aydır haber alınamadığı belirtildi.

Kızlarının kötü amaçlı kişi ya da kişilerce kaçırılmış olabileceği ihtimali üzerinde duran aile, "Canan bizi her aradığında kısa konuşmalar yapıyor, konuşurken ağlıyor, her seferinde başka numaralardan arıyor ve zorlanır gibi bir ses tonu sergiliyor. Bize 'Bu numaraları aramayın, ben sizi tekrar ararım, sizi çok özledim' gibi şüpheli şeyler söylüyor. Biz kızımızı tanırız, gelecek olsa şimdiye kadar gelirdi ya da yurda geri dönerdi. Kızımızın kaçırılarak zorla alıkonulduğunu düşünüyoruz. Yetkililer olayın

üzerinde durmuyor, sesimizi kimseye duyuramıyoruz. Ne olur bize yardım edecek birileri çıksın ve kızımızı bize getirsinler" diye konuştu.

9 AYDIR KAYIP OLAN KIZLARINI ARIYORLAR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2010 Cumartesi 14:11:02
Güncelleme :20 Şubat 2010 Cumartesi 14:26:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?