4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

'Gideceğimiz yer Monako değil Manisa'

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in memleketi Sivas’a yeni bir stat yaptırdığı, Manisa’ya ise devletin yeterli desteği vermediği yönündeki soruya, "Abdüllatif beyin bölgeler arası ayrımcılık yapacağına inanmam, bizi kimse birbirimize düşüremez" yanıtını verdi.

Arınç, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak ise, "Benim düşüncem milletvekili arkadaşlarımızdan birinin cumhurbaşkanı olmasıdır" dedi.

Memleketi Manisa’da 3 gün boyunca çeşitli incelemelerde bulunan ve bir dizi temel atma törenine katılan TBMM Başkanı Bülent Arınç, gezi değerlendirmesine ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Manisa Valisi Orhan Işın, Belediye Başkanı Bülent Kar, AK Parti Manisa Milletvekilleri Mehmet Çerçi, İsmail Bilen ve Hüseyin Tanrıverdi de hazır bulundu.

Akhisar Adliye Sarayı’nın, Manisa’da toplu konutların, ayrıca Salihli’de bir otelin temellerini attıklarını hatırlatan Arınç, "Turizm bakımından ülke büyük bir gelişme içerisinde. Geçtiğimiz yıl 15 milyon turist büyük bir hedef olarak aşılmıştı. Bu yıl hedef 20 milyondur. Türkiye’nin her tarafı, asırlardır medeniyetlerin beşiği olan Anadolu, kültür, sanat ve tarih eserleriyle doludur. Bunlardan birisi de Manisa’mızdır" dedi.

Manisa’nın en önemli sorununun yol olduğunu ifade eden Arınç, "Çünkü yol, ekonominin can damarıdır. Türkiye’nin hem orta Anadolu’ya açılan kapısı olarak, hem İzmir Limanı’na açılan kapısı olarak, hem Çanakkale itibariyle İstanbul istikametine bağlanan yollar olarak, çevremizdeki ekonomik tesisleri de dikkate aldığımızda yol öncelikli sorun. İşte yıllardır bitmeyen İzmir-Manisa yolu. Çok kısa ama para istiyor. O para her sene aktarıla aktarıla, biraz bakanların biraz da sayın Başbakan’ın desteğiyle artık yol bitmiş diyebiliriz. Kısmet olursa Ağustos ayında Zafer Bayramı’nı kutlarken, Manisa-İzmir ve Akhisar yolunu ulaşıma açacağız. Yine en büyük müjde şudur: Gördes Barajı için gerekli kaynaklar arttırılmaktadır. 25 trilyon bu sene verilecektir, bir kısmı verilmiştir. Manisa’da ne yapılıyor? Bize çıkarın dendiğinde en azından 20 sayfalık çok özet bir şey önümüze koyabiliyoruz" diye konuştu.

"ABDÜLLATİF BEY ASLAN GİBİ ADAMDIR, BÖLGESEL AYRIMCILIK YAPMAZ"

Bir gazetecinin, Vestel Manisaspor’un süper lige yükselmesinin ardından Manisa’nın en önemli ihtiyacı haline gelen stat yapımıyla ilgili olarak Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in memleketi Sivas’a yeni bir stat yaptırdığı, Manisa’ya ise bu yönde bir destek sağlanmadığı yönündeki soruya Arınç, "Sayın Abdüllatif Şener ile yıllardan beri arkadaşlık yapan bir insan olarak, onun sorumlu bir devlet adamı olduğunu bilirim. Bölgeler arasında ayrımcılık yapacağına inanmam, yapılan şeylerin mutlaka bir açıklaması olur. Abdüllatif beyle bizi hiç kimse birbirimize düşüremez. O hiçbir zaman ayrımcılık yapmaz, aslan gibi bir adamdır" cevabını verdi.

Soruyu soran gazeteciye de, "Siz benim konuşmalarımı gerektiği şekilde takip edememişsiniz" diyen Arınç, "Ben bununla ilgili şunu söyledim. Sivaslılar, Sivasspor’a katkıda bulunmak için İstanbul’da 3 kez toplantı yapıyor. Manisalılar henüz bir toplantı yapmadı" şeklinde konuştu.

"CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ"

Bülent Arınç, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacak mısınız?" şeklindeki soru üzerine ise şunları söyledi:

"Meclis kendi içinden bir cumhurbaşkanı seçecektir. Anayasamız bunu gerektiriyor. Bu milletvekillerimizin içinden olabileceği gibi, meclis dışından da belli sayıda teklif verilmek suretiyle olur. Benim tercihim ve düşüncem, milletvekili arkadaşlarımızdan birisinin cumhurbaşkanı olmasıdır. Bunun daha uygun olacağını düşünüyorum. Manisa milletvekili olarak o gün Türk halkına layık, devletin birliğini temsil eden, milleti kucaklayacak bir cumhurbaşkanı seçilmesi için benim oy hakkım yok. Kullanamayacağım ama dua edeceğim. Halkımız böyle bir cumhurbaşkanına inşallah sahip olacaktır. Biz bundan sadece mutluluk duyacağız. Benim şimdiden böyle bir düşüncem yok."

"BU İŞ BİTTİĞİNDE MONAKO’YA DEĞİL, MANİSA’YA DÖNECEĞİZ"

Hizmet adamı olduğunu ifade eden TBMM Başkanı Bülent Arınç, "Bunu her zaman söylüyorum. Biz bu iş bittiğinde, bize ihtiyaç kalmadığında gideceğimiz yer yurtdışında Monako değil Manisa’dır. Sultan Camii’nin oradaki evimizde oturacağız. Sabah çıkacağız, akşama kadar eş dost ziyareti yapacağız. Günümüzü geçireceğiz. Manisa bize yeter ve bunu özlemle bekliyoruz. Allah nasip eder inşallah. Bu ülkede, bu ülkeye hizmet edecek pırıl pırıl insanlarımız var. Onlara Allah yolları açsın, onlar bu ülkeye hizmet etsinler. Biz sadece bundan iftihar ederiz" dedi.
Arınç toplantıyı, "En büyük vatansever, görevini en iyi yapandır. Yani herkes görevini en iyi yaparsa o vatanını en çok sevendir. Lafla falan bu işler olmuyor" sözleriyle bitirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2005 Pazartesi 16:42:33
Güncelleme :22 Haziran 2005 Çarşamba 12:15:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?