30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Girişimci kadınlar kolları sıvadı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin(TOBB) bünyesinde kurulan Kadın Girişimciler Kurulu çalışmalarına başladı.


Geçtiğimiz günlerde Ankara’da yapılan Kadın Girişimciler Kurulu Kongresi’nde bir araya gelen girişimci bayanlar, ülke ekonomisine katılımlarını arttırmak doğrultusunda fikir alışverişinde bulundular.


Kadın üyeler il bazında da çalışmalara başladı. Ankara’daki kongre sonrasında ilk toplantı Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Vekili Bülent Koşmaz’ın başkanlığını yaptığı toplantıya Manisa merkez ve ilçelerde belirlenen kadın girişimciler katıldı. Organize Sanayi Bölgesi Lokali’nde bir araya gelen 16 girişimci bayan projelerini masaya yatırdı. Toplantıda TOBB’un böyle bir projeye neden ihtiyaç duyduğu konusunda girişimci bayanlara bir sunum yapan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Koşmaz, kadın elinin değdiği her alanda başarının da kendiliğinden geldiğini belirtti. TOBB’un projeye büyük önem verdiğini de sözlerini ekleyen Koşmaz, ‘Manisa olarak merkez ve ilçelerimizden girişimci ruhu olan, yaptıkları işlerde seslerini duyuran bayanlarımızla bir araya geldik. Bu toplantılarımız sık aralıklarla gerçekleşecek. Burada oluşan projelere TOBB olarak destek olacağız. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası olarak da bu çalışmaları önemsiyoruz. Çalışmalar sonucunda da başarılı projelerin hayata geçirileceğini düşünüyoruz.”dedi.


Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemen Karanfilci ise “Bu oluşumun içerisinde olmaktan büyük bir heyecan ve mutluluk duyuyoruz. Öncelikle arkadaşlarımız arasında bir tanışma toplantısı gerçekleştirdik. Birbirimiz tanımaya başladık. Ve burada bulunan her arkadaşımızın da bu oluşumda yer almaktan keyif aldıklarını tespit ettik. Ankara’da başlayan birlikteliğimiz, Manisa’da sık aralıklarla yapacağımız toplantılarla da projelerimiz şekillendireceğiz. TOBB’un kadınları önemsemesi de bizi çok mutlu ediyor. Bu arada yaptığımız toplantılarda bünyemize katılmayan kadın girişimcilerimizde varsa, onların fikirlerine de açık olacağız.”dedi.
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın koordinatör oda olarak yer aldığı projede Manisa, Akhisar, Soma, Turgutlu, Salihli ve Demirci’yi şu isimler temsil ediyor; Yasemen Karanfilci, Emine Kuşoğlu, Mücella Gürtekin, Aynur Fulcun, Ayşegül Karaköse, Naime Simsaroğlu, Banu Tatlıcıoğlu, Nilgün Aksoy, Gülşen Tuhan, Nadifer Kayırhan, Sultan Fikirli, Pervin Kuyucu, Nazan Adıgüzel, Ayfer Alpaslan, Fatma Selcan Dinler, Figen Demir, Sevil Önol, Ayşe Baldır, Ayla Yönet, Serenat Uysal.

iha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2008 Pazar 18:31:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?