30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Glock'lu genelev çetesine baskın

Manisa'daki `Kısrak-45' adı verilen operasyonda, kadınları zorla genelevlerde çalıştırdığı, insan ticareti yaptığı öne sürülen biri kadın 14 kişi gözaltına alındı. Çetenin, çocuklarını kaçırıp tehdit ettiği kadınları, zorla senet imzalatıp çeşitli kentlerdeki genelevlerde hayat kadını olarak çalıştırdığı ileri sürüldü. Çete üyelerine ait ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise Glock marka 3 tabanca ele geçirildi.

Bir istihbaratı değerlendiren Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Manisa ve Ayvalık'ta genelev işletmeciliği yapan A.B. ile sevgilisi F.A.´yı 18 ay boyunca takibe aldı. Somut delillere ulaşan ekipler, önceki hafta İzmir, Manisa, İstanbul, Aydın, Çanakkale, Adana, Ankara ve Balıkesir'de eşzamanlı bir operasyon başlattı. Kısrak-45 adı verilen operasyonda, aralarında A.B. ve F.A.´nın da bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde ve işyerlerinde yapılan aramalarda, `hayalet silah' diye bilinen Glock marka 3 tabanca, bu silahlara ait 128 mermi, 4 kilogram esrar, 3 sahte sürücü belgesi, 1 açık senet, 1 DVD kamera, 7 kayıtlı mini DVD, 1 dizüstü bilgisayar ele geçirildi. Çetenin, çocuklarını kaçırıp tehdit ettiği kadınları, zorla senet imzalatıp çeşitli kentlerdeki genelevlerde hayat kadını olarak çalıştırdığı ileri sürüldü. Onlarca kadının, genelevde çalışmak istememesine karşın imzaladıkları senetler yüzünden mecbur bırakıldığı, ayrıca uygunsuz bazı görüntüleri kameralara kaydedilip şantaja maruz kaldığı iddia edildi. Çete lideri olduğu belirtilen A.B. ve sevgilisi F.A.'nın çalıştırdıkları hayat kadınlarının yanı sıra insan ticareti de yapıp milyonlarca YTL servet edindiği kaydedildi.

Sahtecilik, insan ticareti, gasp, adam yaralama, adam kaldırma, silahla adam öldürme, uyuşturucu madde ticareti yapmak, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgüt yönetmek, örgüte üye olmak, resmi belgede sahtecilik, rüşvet ve silah kaçakçılığı suçlarından gözaltına alınan zanlılar A.B., F.A., S.Y., Ö.B., A.C., O.B., O.Ş., E.A., Ö.H., A.İ.Ç., G.A., R.T., K.N. ve A.Ş. sorgularının tamamlanmasının ardından bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2008 Pazar 17:49:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?