5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Gökeyüp, Ege'nin çilek pazarı olacak

GÖKEYÜP, EGE'NİN ÇİLEK PAZARI OLMAYA ADAY

Ege bölgesinde çilek üretiminin yoğun olarak yapıldığı Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Gökeyüp beldesi, bölgenin çilek üretim ve pazarlama merkezi olma yolunda ilerliyor.

Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, beraberinde İl Genel Meclisi Üyesi Abdurrahman Yağcı Salihli'nin Gökeyüp belbesini ziyaret ederek beldenin sorunları ve burada yapılan yatırımlar hakkında bilgi aldılar. Başkan Yıldız ve beraberindekileri beldede ağırlayan Gökeyüp Belediye Başkanı Ahmet Devrim, çilek üretiminin son yıllarda belde ve bölgede tütüne alternatif ürün olarak yetiştirildiğini vurgulayarak, çilek pazarının tamamlanması için Başkan Yıldız'dan destek istedi. Göreve başlamasının ardından öncelikli olarak yatırıma ve üretime öncelik verdiklerini belirten Başkan Devrim, enkaz edebiyatı yapmadan hizmet için çalıştıklarını belirtti. Seracılığın bölgede yaygın olduğunu ifade eden Devrim, öncelikli hedeflerinin çilek üretimini artırarak kalitesiyle dünya pazarında yer almak istediklerini belirterek, “Çileğimiz çok kaliteli ve nitelikli. Bunun için bilinçli üretim yapmak istiyoruz. Belde halkımız ürününe sahip çıktı. Biz çileğimizi pazarlayacak bir ortam istiyoruz. Tüccar buraya geldiğinde ürünümüzü pazarlayacak ortamı bulması gerekir.” diye konuştu. 5 yıl öncesine kadar geçimini tütünden sağlayan beldede çilek üretimiyle birlikte ekonomik iyileşme sağlandığını hatırlatan Belediye Başkanı Ahmet Devrim, çileğin bölgede iklim ve toprakla uyum sağlamasının da önemine dikkat çekti. Başkan Devrim "Gökeyüp Beldemizi dünyanın çilek merkezi haline getireceğiz" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, çilek üretiminde gelinen noktanın sevindirici olduğunu kaydetti. Ayrıca, çilek pazarının yapılması gerektiğini belirterek, tamamlanması için gerekli desteği vereceklerini ifade etti.

Gökeyüp beldesinde toplam 750 hanede yaşayan 2 bin 600 nüfusun yarısı çilek üretimiyle geçiniyor. Çilek üretimi önemli bir istihdam sağlarken, beldede 10 bin dönüm arazide çilek üretimi yapılıyor.

GÖKEYÜP, EGE'NİN ÇİLEK PAZARI OLMAYA ADAY
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 14:56:03
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 20:34:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?