30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Gördes göletine kavuşuyor

 Manisa İl Özel İdaresi tarafından Gördes ilçesine bağlı Kobaklar köyünde yaptırılan 350 bin ton kapasiteli sulama göletinin tamamlanma aşamasına geldi.


AK Parti Gördes İlçe Başkanı İlhan Türe ile İl Genel Meclis Üyeleri Süleyman Doruk ve Ali Peker, sulama göletini ziyaret ederek buradaki görevlilerden bilgi aldılar. Yapılan açıklamada, Gördes'in en büyük sulama göleti olacak olan Kobaklar göletinin 500 metre uzunluğunda ,12 metre derinliğinde ve 350 bin ton su kapasiteli olduğu, gölet bitirildiğinde buradan bin dönüm tarım arazisinin sulanabileceği belirtildi. Çevrede meydana gelebilecek orman yangınlarına erken müdehale edilebilmesine de imkan sağlayacak göletin, ayrıca bölge halkının tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde büyük öneme sahip olacağı bildirildi.


Kobaklar Köyü Muhtarı Hasan Devrik, göletin orman içinde olması nedeniyle bu alanın mesire yeri olarak da büyük ilgi çekebileceğini belirterek, "Göletimizde ayrıca balık bırakmayı planlıyoruz. İleriki yıllarda balık sayısı da artınca köylülerimiz buradan yakalayacakları balıkla hem balık ihtiyaçlarını karşılamış olacaklar hem de ticari olarak gelir de elde etme imkanı da bulabilecekler." dedi.

..
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 16:34:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?