30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Gördes'te 'Uçurtma Şenliği'

Manisa'nın Gördes ilçesine bağlı Kıran köyünde bu yıl 2'si düzenlenen uçurtma şenliğinde renkli görüntüler ortaya çıktı. 

Kıran Köyü Muhtarı Mehmet Koç ile aynı köyde doğup büyüyen turizmci ve öğretmen Hüseyin Ataman'ın birlikte organize ettiği şenliğe, köyden ve yörenin diğer köylerinden büyük ilgi oldu. Şenliğe Kaymakamı İbrahim Sühakaraboran, İlçe Jandarma Komutanı Celil Yılmaz, Belediye Başkanı İbrahim Emre ve daire müdürleri de katıldı. Şenlikte, konuklara köylü kadınların yaptığı yöresel yemekler ikram edildi. Yemeğin ardından uçurtma yarışması düzenlendi. Genç yaşlı yüzlerce kişi rengarenk uçurtmalarını uçurarak gökyüzünde ilginç bir görüntü sergilediler. Ailelerin heyecanlı ve keyifli saatler geçirdiği yarışmada, dereceye giren ilk 4 kişiye çeşitli hediyeler verildi. 

Şenliği organize eden öğretmen Hüseyin Ataman, köyün kültürel tanıtımını yapmak amacıyla bu şenliği geleneksel hale getirdiklerini ifade ederek, bu kapsamda yöreye özgü yemeklerinde ön planda tutulduğunu, şenliğin ayrıca birlik ve beraberliği pekiştirdiğini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 13:44:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?