20
Nisan
2024
Cumartesi
MANİSA

Gördüğü rüya neler yaptırdı?

Ali Düşmez, gördüğü rüya üzerine 1.1.2015 tarihinde öleceğine inanarak köy mezarlığında kabrini hazırlayıp mezar taşını diktirdi.

Alaşehir’in Güzle köyünde yaşayan 74 yaşındaki "Civan Ali" lakaplı Ali Düşmez, gördüğü rüya üzerine 1.1.2015 tarihinde öleceğine inanarak köy mezarlığında kabrini hazırlayıp mezar taşını diktirdi.

Alaşehir'deki bir tuğla fabrikasından emekli olan üç çocuk babası Düşmez, eşinin 9 yıl önce vefat etmesi üzerine köy mezarlığını düzenlemeye adadı.2003 yılında gırtlak kanseri ameliyatı geçiren ve ancak konuşma proteziyle konuşabilen Dönmez, “2011 yılının Aralık ayında gördüğüm bir rüyada ak sakallı bir dede bana ‘Ali, sen 01.01.2015 tarihinde öleceksin. Hazırlıklarını yap. Kabir taşını yaptır” dedi. Bu rüya sonrası mezarlıkta yerini ayırdığını belirten Dönmez, şunları söyledi:

"Mezar taşımı diktirdim. Sadece mezarımın yeri kazılmadı.” Bir buçuk yıl sonra öleceğine inandığını söyleyen Düşmez, şöyle konuştu: “Ölümüme bir buçuk sene var. Bu süre içinde ölsem de gam yemem. Bu memlekette bir eserim (mezarlık) kaldı benim.”Eşi Fatma Düşmez’in dokuz yıl önce vefat etmesiyle yalnız kalan Düşmez, kendisini köyün mezarlığına adadı. 1987 yılında köy mezarlığına onlarca ağaç diken Düşmez, daha sonra mezarlığın aydınlatılması, su getirilmesi ve tuvalet yapımı için yoğun mücadele verdi ve başarılı oldu. Gününü mezarlıktaki ağaçların sulanması ve bakımına adayan Düşmez, bu nedenle köylüler tarafından çok seviliyor.

Köylülerden Sabri Aktaş da "Civan Ali" lakaplı Ali Düşmez’in köyün sevilen ve sayılan isimlerinden biri olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Ali amca, eşi vefat edince kendisini mezarlığa adadı. Mezarlığımız bugün dört dörtlük durumda ve biz bu güzelliği onun çalışmaları sayesinde elde ettik.”

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2013 Cuma 10:21:48
Güncelleme :3 Eylül 2013 Salı 18:30:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?