31
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Görme Engelli Müzik Öğretmeni

Manisa'nın Demirci ilçesinde görev yapan doğuştan görme engelli müzik öğretmeni İbrahim Halil Uysan, hayatın güzelliklerini notalar yardımıyla öğrencileriyle paylaştığını belirterek, "Benim gibi yüzlerce insan da başarabilir. Yeter ki hayatla bağlarını koparmasınlar" dedi. 

Gaziantep'in Nizip ilçesinde öğretmen bir babanın dördüncü çocuğu olarak dünyaya gelen İbrahim Halil Uysan (25), en büyük ağabeyi gibi görme engelli olarak hayata merhaba dedi. Gaziantep'te bir görme engelliler ilköğretim okulunda ailesinden uzakta eğitim gören Uysan'ın müziğe olan ilgisi burada öğretmenlerinin dikkatini çekti. İlköğretim okulundan mezun olmasının ardından Adana'da Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi sınavlarına girip başarılı olan Uysan, 4 yıl sonra Ankara Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Güzel Sanatlar Bölümü'nü kazandı. Okulu beşincilikle bitiren Uysan, üniversite yıllarında TRT Ankara Radyosu Yurttan Sesler Korosu Şefi Abdullah Sözen yönetimindeki koroyla Türkiye turnesine çıktı. Bağlama, piyano, blok flüt, gitar ve ut çalmayı öğrenen İbrahim Halil Uysan, mezuniyetinin ardından sözleşmeli olarak Manisa'nın Demirci ilçesindeki Atatürk İlköğretim Okulu'na müzik öğretmeni olarak atandı. 

Daha 3-4 yaşlarındayken radyodan dinlediği türküleri ezberleyip söylediğini ifade eden Uysan, müziğe olan yatkınlığını annesinin fark ettiğini söyledi. Uysan, ilçede ve okulda kendisine büyük ilgi gösterilmesinden memnun olduğunu belirterek, "Yaşamayı, azimli olmayı bir kez daha hayata yeniden bağlanmamı sağlayan öğretmenliği ve Demirci'yi çok sevdim" dedi. 

Atandığı ilçede bir yıldır ailesinden uzakta çalıştığını dile getiren Uysan, her işini kendisinin yaptığını ifade ederek, "Görme engelime rağmen ben başardım. Benim gibi yüzlerce insan da başarabilir. Yeter ki hayatla bağlarını koparmasınlar. Ben görev yaptığım Demirci'yi çok sevdim, beni de burada sevdiler. Burada çok mutluyum. Göremediğim hayatın güzelliklerini, notalar yardımıyla öğrencilerimle paylaşıyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2007 Salı 17:19:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa fırathan IP: 88.225.214.xxx Tarih : 22.01.2009 13:35:05

6B DEN MUSTAFA BU HOCAMIZ ÇOK YETENEKLİ VE ÇOK BAŞARILI BİR ÖĞRETMEN HOŞ GÖRÜLÜ BİR ÖRETMEN VEÇOK YETENEKLİ BİR ÖRETMEN BEN ONUNLA GURUR DUYORUM VE ONA BAŞARILAR DİLERİMHACAM İBRAHİM HALİL UYSAL SENİNLE GURUR DUYORUM HİÇ PESETMEYECEĞİNİ VE ONA ÇOK GURUR DUYORUM BU GÖREVİNİ HİÇ BIRAKMASIN HEMDE ÇOK GÜZEL SAZ ÇALIYOR ONUNLA GURUR DUYORUM SEV GİLERİM LE İBRAHİM HALİL UYSAL YAZAN MUSTAFA FRATHAN 6_B SINIF HOCASI HALİL KORKMAZ