30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Güldüren Roj Tv açıklaması

Danimarka Büyükelçisi Jesper Vahr yanında Ankara Başkonsolosu Susan Hardin ve Marmaris Fahri Konsolosu Eniz Eralp ile birlikte Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ı makamında ziyaret etti. Muğla’nın eşsiz tabiatıyla Danimarkalı vatandaşları kendine çektiğini kaydeden Büyükelçi Vahr, önümüzdeki yıl daha fazla Danimarkalı turistin Muğla’yı ziyaret etmesini sağlayacaklarını kaydetti.


Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, Muğla’nın turizme açılmış yerlere göre en az tahrip edilen ve korunan bölge olduğunu vurgulayarak, “Muğla turistler gece gündüz, dağda kırda kendilerini güvende hissedebilecekleri bir ildir. Danimarkalı turistlerin bu nedenle Muğla’yı tercih ettiklerini düşünüyorum. Danimarkalılar rafine güzellikleri seven bir toplum. Muğla’da da bu tür güzellikler bulunuyor. Butik otelleri, doğal güzellikleri neredeyse hiç bozulmadan durmaktadır. Muğla bireysel aktiviteler içinde güzel bir bölgedir. Biz daima ‘Kalite, güven ve güvenilirlik’ prensibini dikkate alıyoruz. Bu prensibin en iyi şekilde uygulanması için sürekli çalışmalar ve yenilikler yapıyoruz. Danimarkalı yöneticilerin bu nedenlerden dolayı vatandaşlarını daha fazla ülkemize yönlendirmelerini istiyoruz” dedi.


KARİKATÜR KRİZİNİ AŞTIK
Büyükelçi Jesper Vahr, İslam dünyasında tepki toplayan Hz. Muhammed karikatürleri nedeniyle bir dönem sıkıntı yaşandığını belirterek, bu dönemin aşıldığını söyledi. Danimarka’nın kültürler arası diyalog konusunda İslam dünyası ile birlikte çalıştığını kaydeden Vahr, “Bilindiği üzere İspanya ile Türkiye medeniyetler buluşmasına eş başkanlık yapan iki ülke. Medeniyetler buluşmasına en son Danimarka ev sahipliği yaptı. Katılımcılar arasında İslam Konfederasyonu Genel Sekreteri ile Türk Diyaneti’nden temsilciler de bulunuyordu. Burada konuşulan temel konu bütün özgürlüklere saygı göstermemiz gereğidir. Kültürler arasındaki diyalogu olumlu hale getireceğiz. Danimarka olarak bu diyalogun artmasından yanayız. Bu işbirliği ile medeniyetlerin iş birliği içinde çalışacaktır. Bu karikatür krizi artık ardımızda kalmıştır. Şimdi medeniyetlerin yakınlaşması için çaba harcamalıyız” dedi.


ROJ TV SUÇ İŞLERSE İŞLEM YAPILIR
Basın mensuplarının Danimarka’dan yayın yapan terör örgütü PKK’nın televizyonu ROİ TV ile ilgili sorusunu da değerlendiren Büyükelçi Vahr, Roj Tv’nin Danimarka Yasalarına aykırı bir suç işlerse mutlaka işlem yapılacağını kaydetti. Büyükelçi Vahr, Türk Hükümeti ile Danimarka Hükümetinin ortak yapacağı bir çalışma ile Roj Tv aleyhindeki bütün delillerin değerlendirileceğini, Danimarka’nın PKK’yı bir terör örgütü olarak kabul ettiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 18:13:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?