5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Hafsa Sultan yarışmayla seçildi

MESİR FESTİVALİNİN HAFSA SULTANI VE NEDİMELERİ BELLİ OLDU

Manisa'da, 471. Uluslararası Mesir Festivali'nde temsili Hafsa Sultan ve nedimelerini canlandıracak oyuncular ilk defa halk arasında düzenlenen yarışmayla seçildi.

Bu yıl ilk kez festival komitesi tarafından düzenlenen toplam 129 bayanın katıldığı yarışmanın ön elemeleri önceki gün yapılmıştı. 26 adayın finalist olduğu yarışmada 21 bayan Manisa 471. Uluslararası Mesir Festivali'nde Hafsa Sultan'ı canlandırmak için ter döktü. Yarışma sonucunda jüri heyeti temsili Hafsa Sultan'ı seçti.

Yarışmada jüri başkanlığını Vali Yardımcısı Yüksel Ayhan yaparken, jüride Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Manisa'yı ve Mesir'i Tanıtma Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık yer aldı.

Yarışmada sultan adayları boy ve kilo ölçümünden geçtikten sonra daha önce kendilerine verilen metinleri okudular ve temsili olarak Hafsa Sultan'ın Merkez Efendi'ye berat vermesini canlandırdı. Jüri önünde ezberledikleri metinleri okumaya çalışan adayların bir kısmı heyecandan sözleri unuttu. Hayli zor anlar yaşayan yarışmacılara jüri tarafından ikinci bir şans daha tanındı.

Yarışma sonunda 21 adayın arasından jüride en fazla puanı alan 19 yaşındaki Melis Yüceilli Hafsa Sultan olarak seçildi. Yarışmada ikinciliği İzmir'den katılan Merve Foto, üçüncülüğü yine İzmir'den katılan Gizem An elde etti.

Yaşanabilecek çeşitli aksaklıklarda düşünülerek 2 tane yedek nedime de seçildi. 4. nedime Ayşe Narcı, 5. ise Gökşen Eryılmaz oldu.

Jüri başkanı Vali Yardımcısı Yüksel Ayhan, festivalde Hafsa Sultanı canlandıracak olan Melis Yüceilli ve nedimelerine sponsor firma tarafından yaptırılan 4 bin TL değerindeki takı setini hediye etti. Temsili Hafsa Sultanı canlandıracak olan Melis Yüceilli, yarışma afişlerini gördüğü zaman kendisinin Hafsa Sultanı canlandıracağını hissettiğini belirterek, "Hafsa Sultan olmak çok güzel bir duygu. Beni seçen herkese teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımda çok güzel canlandırdılar. Zaten soğukkanlı bir insanım,

inşallah en güzel şekilde canlandıracağım" dedi.

MESİR FESTİVALİNİN HAFSA SULTANI VE NEDİMELERİ BELLİ OLDU
MESİR FESTİVALİNİN HAFSA SULTANI VE NEDİMELERİ BELLİ OLDU
MESİR FESTİVALİNİN HAFSA SULTANI VE NEDİMELERİ BELLİ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2011 Perşembe 17:12:05
Güncelleme :24 Mart 2011 Perşembe 09:56:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?