4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Hafsa Sultan'a bayram hediyesi

HAFSA SULTAN MAHALLESİNDE DERE ISLAH ÇALIŞMASI

Mahalle ziyaretlerinde mahallelerin sorunlarını yerinde tespit etme fırsatı bulan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 15 gün önce Hafsa Sultan Mahallesi'ni ziyaretinde mahalle sakinlerinin derenin üstünün kapatılması talebini dinledi.

Mahalle muhtarı Bektaş Kılınç ve mahalle sakinleri, mahallenin üstünden geçen üstü açık dere tahliye kanalının pis koku yaydığı ve çocuklar için tehlike oluşturduğunu hatırlatarak yıllardır soruna çözüm bulunamadığını, derenin üstünün kapatılmasını talep etti. Teknik heyetle mahallede incelemeler yapan Başkan Cengiz Ergün'de derenin bulunduğu yeri inceleterek üzerinin kapatılması talimatını verdi. Önceki haftalarda başlayan çalışmalarda derenin üzeri kapatılmaya başlandı, yaklaşık 80 bin TL tutarındaki prefabrik betonlarla derenin üzeri kapatıldı. Şehir inceleme gezisi sırasında çalışmaların sürdüğü bölgeye de giden Başkan Ergün, kapatılma işini yerinde inceledi. Muhtar Kılınç, çalışmaları incelemeye gelen Başkan Ergün'e teşekkür etti, sorunun bu kadar kısa sürede çözüleceğini beklemediğini söyledi. Mahallenin çocukları da Başkan Ergün'ün yanına gelerek üzeri kapatılan alanda oyun sahası yapılmasını istedi.

Tahliye kanalının kapatılması konusunu mahalle ziyaretinde muhtar ve mahalle sakinlerinin ilettiğini belirten Başkan Cengiz Ergün, sorunun çözümünün basit olduğundan kısa sürede talebin yerine getirildiğini söyledi. Başkan Ergün; “ Hafsa Sultan Mahallesi'ne yaptığımız ziyarette mahallenin en öncelikli sorununun derenin üzerinin kapatılması olduğunu söylediler. Derenin tahliye kanalı var bu kanalın üzerinin kapatılması gerekiyordu. Bunun için ekiplerimiz öncelikli olarak inceleme yaptılar, ardından derenin üzerinin prefabrik olarak kapatılmasına karar verildi. Çalışmalara kısa sürede başlandı ve bitme noktasına geldi. Sorunun kısa sürede çözülmesi bizleri de sevindirdi. Bundan sonra üzeri kapanan bölüm ve yanındaki yeşil alanda peyzaj çalışmaları yapılacak. Burada mahalle sakinlerinin de isteğiyle spor alanı, kafeteryalar, yeşil alanlar ve çocuklar için oyun parkurları yapılacak. Tabi bu çalışmalar yeni yıla kadar projelendirileceğinden yeni yıldan sonra başlayacak. Öncelikli olarak derenin üzerinin kapanması gerekiyordu. Mahalle halkına karşı sözümüzü tutarak kısa sürede sorunu giderdiğimiz için mutluyuz.

Bundan sonra da mahalle ziyaretlerimizde gündeme gelen her türlü konu ivedilikle incelenerek gereği yapılacaktır. Her mahalleye eşit hizmet götürüleceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Mahalleler Manisa kent merkezinin bir parçası olduğu için mahalleleri ilgilendiren sorun tüm kent merkezini ilgilendiriyor demektir. Bu nedenle ayrım yapılması mümkün değildir” diye konuştu.

HAFSA SULTAN MAHALLESİNDE DERE ISLAH ÇALIŞMASI
HAFSA SULTAN MAHALLESİNDE DERE ISLAH ÇALIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 15:28:03
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 16:18:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?