3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Hal esnafı da dert küpü

Anavatan Partisi Manisa Belediye Başkan Adayı Adil Aygül, yeni hal tesislerini ziyaret ederek esnafın sorunlarını dinledi.

Beraberinde il genel ve belediye meclis üyesi adayları ile birlikte hal tesislerine giden Anavatan Belediye Başkan Adayı Adil Aygül, Halciler Derneği Başkanı İlhan Düzenli ve yönetim kurulu tarafından karşılaşılandı. Anavatanlı konuklarına meyve ikram eden Başkan Düzenli, sohbet sırasında hal esnafının sorunlarını anlattı.

Ekonomik krizin de etkisiyle zor günler geçirdiklerini, piyasanın çok durgun olduğunu ifade eden Düzenli, diğer yandan kendilerinin en kaliteli meyve ve sebzeyi Manisalılara sunmaya çalıştıklarını, ürünleri uygun fiyatla pazara çıkardıklarını savundu. Ziyarete katılan hal esnafı da şikayetlerini dile getirdi.

Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) firmaların yemeklerde işçilerine verdiği tüm meyvelerin dışarından getirildiğini, OSB'nin bu anlamda Manisa Hali'ne bir faydası olmadığını öne süren esnaflar, OSB'nin haftada yaklaşık 100 ton meyve tükettiğini belirttiler.

OSB'nin meyve ihtiyacının Manisa Hali'nden sağlanmasını isteyen esnaflar, "Dışarıdan getirilen meyveler bizim sattığımızdan daha ucuz değil. Aynı fiyatla ve hatta daha düşük fiyatla OSB'ye meyve verebiliriz. Bu konuda OSB yetkililerinin de yardımına ihtiyacımız var" dediler.

Hal esnafının sorunlarını dinleyen Adil Aygül, belediye başkanlığı döneminde her konuda hal esnafıyla birlikte hareket ettiklerini belirterek, 29 Mart'ta tekrar seçilmesi halinde yine ortak noktalarda buluşarak sorunları birlikte çözmeye çalışacaklarını söyledi. Aygül daha sonra hal esnafını tek tek ziyaret ederek tanıtım broşürlerinden dağıttı.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 13:09:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?