3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Halep ordaysa arşın Turgutlu'da

BAŞBAKAN ERDOĞAN MANİSA'DA

Başbakan Recep Tayip Erdoğan İzmir programının ardından Manisa'nın Turgutlu ilçesine geldi. Erdoğan, burada kalabalık bir vatandaş topluluğuna hitap etti.

Beraberindeki kalabalık heyet ile Turgutlu Irlamaz Spor Vadisi Anfi Tiyatro önünde bulunan meydana gelen Başbakan Erdoğan, yaklaşık 20 dakika başbakanlığa ait otobüs üzerinden halka seslendi. Erdoğan, "Bugün burada anlamlı bir buluşma yapıyoruz. biz hep beraber Türkiye'yiz*Ankara-İzmir duble yolunun açılışını yaptık. Bu resmi yolun açılışıyla dedik ki; Turgutlu'ya kadar da bizzat gidelim ve Turgutlu'da uzunca yıllardır gelip Turgutlulu kardeşlerimizle görüşme fırsatı bulamadık. Bugün bu ertelenmiş olan

ziyaretimizi yapalım istedik. Şimdi sizlerle bir aradayız. Turgutlu'da yaşayan vatandaşım artık Ankara'ya çok daha kısa zamanda çok daha emniyetli ve güvenli biçimde ulaşma imkanına sahip olacak. 'Yol medeniyettir' dedik, yola böyle çıktık. Yolu olmayan medeniyetten bahsetmesin, suyu olmayan medeniyetten bahsetmesin. Biz medeniyet yarışında varsak, neyi bekliyoruz yıllar yılı. 79 sene bu ülkede 6 bin 100 kilometre yol yapıldı. Ama biz 7 yılda 11 bin kilometre yol yaptık. Bazıları 'hâlâ ne yaptınız ki' diyor. Halep ordaysa arşın Turgutlu'da" diye konuştu.

 

"TÜRKİYE'DE BÖYLE MEYDAN, BÖYLE BAKIMLI PARK BULAMAZSINIZ"

Turgutlu'ya yapılan hizmetleri anlatan Başbakan Erdoğan, "Biz Tüm Türk vatandaşlarına aynı mesafedeyiz. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Farkımız bu Turgutlu'da da 300 yataklı hastane başladı. Yani ben Ankara'dan takip ediyorum, siz Turgutlu'dasınız takip etmiyorsunuz. Turgutlu'da sağ olsun, başarılı bir belediye başkanımız var. Şu gördüğünüz meydan var ya; Türkiye'de bırakın ilçeleri, illerde bile bu tür meydan bulamazsınız. Böyle bakımlı park bulamazsınız. Kadrini kıymetini bilin. Yani yarın seçim yok, 5 sene sonra seçim var ama ben şimdiden söylüyorum size; onun için çok çalışacağız, çok gayret edeceğiz, inşallah daha güzellerini göreceğiz*Bu gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ederim. Yolunuz, yolumuz, bahtınız açık olsun. Şimdiden Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Turgutlu'da yemek yiyen Erdoğan, ilçenin sorunları, devam eden proje ve çalışmalar hakkında Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan'dan bilgi aldı. Başkan Orhan'ın, Başbakan Erdoğan'a ilçenin sorunlarını içeren bir dosya verdiği öğrenildi.

Erdoğan, buradan Ankara'ya hareket etmek üzere İzmir'e geçti.

BAŞBAKAN ERDOĞAN MANİSA'DA
BAŞBAKAN ERDOĞAN MANİSA'DA
BAŞBAKAN ERDOĞAN MANİSA'DA
BAŞBAKAN ERDOĞAN MANİSA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2009 Pazar 18:17:02
Güncelleme :15 Kasım 2009 Pazar 18:35:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?