5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Halin hali içler acısı

BELEDİYE HAL ESNAFI'NIN SORUNLARINI DİNLEDİ

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Halciler Derneği Başkanı İlhan Düzenli ve hal esnafı ile Yeni Hal Binası'nda bir araya gelerek, hal esnafının sorunlarını dinledi.

Yeni Hal Binası'nda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün yanı sıra Başkan Yardımcısı Mesut Bayram Laçalar, Belediye Meclis Üyesi Ömer Bingöl ve danışmanı Alparslan Ustamehmetoğlu, Halciler Derneği Başkanı İlhan Düzenli katıldı. Hal esnafının ve hal şirketinin son yıllarda yaşadığı sıkıntıların gündeme geldiği toplantıda, ortaya çıkan durumun yasalar çerçevesinde çözüme kavuşturulması için girişimler başlatıldı.

Başkan Ergün, bölgenin en büyük hallerinden biri olan Manisa Belediyesi Hali'nin böyle bir duruma gelmesinin üzücü olduğuna dikkat çekti. Başkan Ergün; “ Mevcut durum ortada, maalesef halin durumu içler acısı. Böyle büyük potansiyelin olduğu hal işletmesinin böyle borçlu duruma gelmesi üzücü. Biz kimsenin mağdur olmayacağı ama uygulamaların da kanunlar çerçevesinde olacağı çözüm için çabalıyoruz. Ben hep şunu söylerim doğru bir tanedir. İki tane doğru olmaz. O doğru çizgisine hepimizin gelmesi lazım. Zaman sonuçta hepimizi iyi bir noktaya getirecektir. Ama olayları günlük düşündüğümüz takdirde hiçbir sonuç alamayız, sadece günü kurtarmış oluruz. Bu hepimiz için geçerli, diğer işler için de geçerli. Daha orta süreli, daha uzun süreli düşünmekte fayda var. Böyle bir hizmet yapılmış. Yapanlardan Allah razı olsun. Böylesine güzel bir halin, bu noktaya gelmesi gerçekten yürekler acısı." dedi.

Halin çalışmaz duruma gelmesinin üzüntü verici olduğunu belirten Başkan Ergün " Burayı tekrar kalkındıracak olanlar sizlersiniz. Bizlerin de desteğiyle burayı tekrar nasıl ayağa kaldırabiliriz? Yapılması gereken ne varsa da bunların üzerine gideriz. Görevimiz de gitmektir zaten. O açıdan var olan sorunlara vakıf olmamla birlikte gelecek önerileri dikkate alarak bu sorunu kökten çözeceğiz. Biz Manisa halinin işler hale gelmesini, kar yapar hale gelmesini istiyoruz.” diye konuştu.

BELEDİYE HAL ESNAFI'NIN SORUNLARINI DİNLEDİ
BELEDİYE HAL ESNAFI'NIN SORUNLARINI DİNLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 16:28:04
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 16:55:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?