3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Halk oyunlarına salon dar geldi

Her yıl olduğu gibi bu yıl da geleneksel olarak düzenlenen Valilik Kupası Halk Oyunları Yarışması vatandaşlardan büyük ilgi görünce salon yetersiz kaldı.

Her yıl Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait Spor Salonu’nda düzenlenen Valilik Kupası Halk Oyunları Yarışması pazar günü AK Parti’nin adayları tanıtmak amacıyla yapacağı toplantı nedeniyle çok amaçlı salonda yapıldı. İlgi büyük olunca salon yetersiz kaldı. İçeriye giremeyen vatandaşların bir bölümü dışarıdan yarışmayı takip ettiler. Bazı yarışmacı guruplar ise buldukları boş alanlarda folklor giysilerini giydiler.

Salonun yetersiz kaldığını belirten Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, “Kapalı salonda program olduğu gerekçesi ile bize burasını tahsis ettiler. Bu ülke için siyasette eğitim kadar önemli. Kapalı salonda aday tanıtımı olacakmış. Valiliğin bize öngördüğü bu salonda yarışmalarımızı yapıyoruz.”dedi.

İki gün boyunca sürecek olan Manisa Valilik Halk Oyunları Kupası Yarışmalarına merkezden 10 ilköğretim okulu, ilçelerden ise 15 okul katıldı. İlk günkü yarışmalar ‘Küçükler Geleneksel’ dalda yapıldı. Manisa merkeze bağlı Muradiye beldesinden Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri birinci olurken, Akhisar Zeytinlioıva İlköğretim okulu 2., 8 Eylül Kemal Neşen Dömekeli İlköğretim Okulu ise 3. oldu. Dereceye giren okullara kupaları törenle verildi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2009 Cumartesi 15:57:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?