20
Mayıs
2024
Pazertesi
MANİSA

Hasta kurtarma tatbikatı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde düzenlenen sivil savunma tatbikatında gerçeğini aratmayan görüntüler sergilendi. Hastaların pencere ve balkonlardan indirilip, kurtarılması heyecanlı dakikaların yaşanmasına neden oldu. 

Sivil Savunma Müdürlüğü Arama Kurtarma ekibi Manisa CBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tatbikat gerçekleştirdi. Hastane yönetimi ile Sivil Savunma Müdürlüğü'nün ortak tatbikatında hastane bahçesine seyyar hastane kuruldu. Hazırlanan senaryo gereği hastanenin üst katlarından sedyeyle hastaların tahliyesi yapıldı. Tüm personelin izlediği tatbikatta ekipler daha sonra hastanenin balkon ve pencerelerinden hastaların aşağıya nasıl indirileceğini canlandırdı. Hastalar sedyeyle hastane bahçesindeki seyyar hastaneye götürüldü. 

Hastaların yangın anında tahliyesiyle ilgili yapılan tatbikatın ardından yangın söndürme eğitimi verildi. Bahçede demir bir zeminde benzin yakıldı. Personele yangın tüplerinin nasıl kullanılacağı uygulamalı olarak gösterildi. Hastanede görevli hemşire ve doktorlar sırayla yangın tüplerini kullandı. Hatsalar ve hasta yakınları tatbikatı meraklı gözlerle izledi. Sivil Savunma ekipleri eğitim çalışmasını tamamladıktan sonra hastane personeli tarafından alkışlandılar. 

Tatbikatın ardından açıklama yapan Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Özcan Kayıkçıoğlu,olası felaketlere hazırlıklı olmak gerektiğini söyledi. Kayıkçıoğlu, “Personelimiz yangın veya benzeri bir felaket karşısında yapması gerekeni artık biliyor. Bu eksiklikti gidermeye çalıştık. Sivil Savunma Müdürlüğü'ne teşekkür ediyoruz” dedi. Sivil Savunma Uzmanı Hülya Berçin ise “Hastanemizin çeşitli birimlerinde görevli 12 personel bu konuda toplam 72 saat kurs gördü. Bu arkadaşlarımız diğer personele bildiklerini aktaracaklar.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2007 Cumartesi 18:06:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?