5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Hastalarına şifayı dağda arıyor

HASTALARINA ŞİFAYI DAĞDA ARIYOR

Bitkisel kürlerle kanser başta olmak üzere şeker ve kısırlık hastalıklarını tedavi eden Herbalist Şevki Güngör, Manisa Spil Dağı'nda şifalı bitkileri inceledi.

Kırkağaç ilçesinde yıllardır bitkiler üzerinde çeşitli araştırmalar yapan Ege Lokmanı Şevki Güngör, bölgeyi karış karış gezerek başta kanser olmak üzere çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmak üzere bitkileri inceliyor. Herbalist Şevki Güngör, çeşitli üniversitelerde görev yapan hocalarla birlikte Manisa'da bulunan Spil Dağı'nda şifalı bitkileri aradı. Binlerce tür bitkinin yetiştiği Spil'de ekibiyle birlikte adım adım gezen Güngör, gün boyu bitki topladı. Özellikle kanser hastalığında kullanılan

mantar türlerini inceleyen Güngör, "Ülkemizde 4 bin 500 çeşit bitki var. Bıkmadan usanmadan bu bitkileri tek tek inceleyeceğiz. Araştırmalarımız sonucu bazı mantarların kanserler üzerindeki etkisi olumlu. Umuyorum kısa zamanda kanserin kökünü kazıyacağız. Allah hastalık vermiş ama şifasını da vermiş. Araştırıp bulmak da bize düşer. O yüzden gecemizi gündüzümüze kattık ve araştırmalarımıza hız verdik. Her hafta bir bölgede bitkileri inceliyoruz" dedi.

HASTALARINA ŞİFAYI DAĞDA ARIYOR
HASTALARINA ŞİFAYI DAĞDA ARIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2011 Cuma 14:02:00
Güncelleme :24 Haziran 2011 Cuma 14:12:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?