5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Hava ambulansı bebeği kurtardı

HAVA AMBULANSI BEBEĞİ KURTARDI

Kırkağaç Devlet Hastanesi doğum servisinde dünyaya gelen bir bebek, tespit edilen rahatsızlık üzerine hava ambulansıyla İzmir Behçet Uz Hastanesi'ne götürüldü.

Kırkağaç Devlet Hastanesi'nde dünyaya gelen Yaşar ve Gürhan Burgucu çiftinin bebeği, doğumundan üç saat sonra tespit edilen kalp ritm bozukluğu nedeniyle nefes alma sorunu yaşaması üzerine Çocuk Hastalıkları uzmanı Dr. Işıl Özgüven ve Başhekim Uzm.Dr. A.Korkut Kafesçiler tarafından İzmir Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Hastaneye ait ambulansla sevkinin uzun zaman alacağı için hava ambulansı ile bebeğin gönderilmesinin daha uygun olduğuna karar verildi. Bunun üzerine hava ambulansı istendi. Dr.

Kafesçiler, bebeğin hastalığıyla ilgili şöyle konuştu: "Bebek ritm bozukluğu nedeniyle nefes almakta zorluk çekiyordu. Biz buradaki imkanlarla müdahalede bulunduk ancak daha donamlı bir çocuk hastanesine sevk edilmesinin faydalı olacağını düşünerek acil bir şekilde hastanın İzmir'e ulaşması için hava ambulansı talep ettik."

İzmir'den havalanan ambulans helikopter Kaymakamlık Turnuvaları kapsamında maç oynanan Şair Eşref Stadına indi. Bebeği alan sağlık ekibi İzmir'e gitti. Sezaryenle doğum yapan anne Gürhan Burgucu'nun Kırkağaç Devlet Hastanesinde tedavi gördüğü belirtildi.

HAVA AMBULANSI BEBEĞİ KURTARDI
HAVA AMBULANSI BEBEĞİ KURTARDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 16:32:01
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 22:12:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?