4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Hava kirliliğine çare doğalgaz

Denizli’ de doğalgazın geçtiği yerlerde kömür kullanımının mahkeme kararıyla yasaklandığını hatırlatan Manisagaz Bölge Müdürü Bekir Selçuk, hava kirliliğinin önüne geçilmesi için radikal kararlar alınması gerektiğini söyledi.

Manisagaz Bölge Müdürü Bekir Selçuk, Denizli' de hava kirliliğinin belirlenen sınırları aşmasının ardından Mahalli Çevre Kurulu’nun 3 yıl önce çeşitli önlemler alarak, şehrin havasını kirlilikten kurtardığını söyledi.

Selçuk; söz konusu kurulun doğalgaz hattının geçtiği tüm konutlarda doğalgaz kullanımının zorunlu hale getirilmesi yönünde karar aldığını belirterek, “2007 yılının Eylül ayından itibaren doğalgaz hattının geçtiği yerlerde kalorifer ve soba yakılmasına izin verilmeyecekti. Aynı kararda; aykırı durumlarda zabıta ekipleri karara uymayanları belirleyip yasal işlem yapacak ve kurallara uymayanlara 50 TL'den 5 bin TL'ye kadar ceza kesilebilecekti. Ancak alınan bu kararın ardından kararın iptali için Denizli Kömür Satıcıları Derneği (DEKÖMDER) Denizli İdare Mahkemesine dava açmış yürütmenin durdurulmasını ve bu kararın iptalini talep etmişti. Mahkeme, 2007 yılı mayıs ayında verdiği ara kararda yürütmenin durdurulması istemini reddetmiş, devam eden dava sürecinde de kurul lehine karar vererek doğalgazın kullanımını zorunlu hale getirmişti. Denizli İdare Mahkemesi, oy çokluğuyla kurulun aldığı kararın yasaya aykırı olmadığı gerekçesiyle, Denizli Kömürcüler Derneği’nin (DEKÖMDER) kararın iptali yönündeki talebini reddetmişti. Denizli Valiliğinin, idare mahkemesince kurul lehine verdiği karardan da güç alarak kömür kullanım yasağı konusundaki tavrını göstermek üzere billboardlarda verdiği ilanlar doğalgaz kullanımın ne kadar önemli olduğunu ortaya koymuştur” dedi.

Manisa’da hava kirliliğinin önüne geçilmesi için tek çarenin doğalgaz olduğunu vurgulayan Bekir Selçuk, “Doğalgaz kullanımı yaygınlaştıkça havamız temizlenecek. Denizli buna örnektir. Manisa’da da biz iddialıyız. Kurum ve kuruluşlardan gerekli desteği bekliyoruz” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 15:21:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erman ali erese IP: 88.251.46.xxx Tarih : 12.07.2009 15:36:57

arkadasım sen mılletın ekmegıyle ne oynuyosun.isteyen kömür yakar isteyen dogalgaz kullanır.manısada hava kirliliği yasal derecesını aşmamaktadır.sende ekmegını kazan bızde ekmegımızı kazanalım.