5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Havuzlu Çarşı'da çalışma başladı

HAVUZLU ÇARŞI'DA ÇALIŞMA BAŞLADI

Manisa Belediyesi’nin 2011 yılı projeleri arasında yer alan Havuzlu Çarşı yenilemesi kapsamında çalışma başladı.

Havuzlu Çarşı’daki kazı çalışması öncesi, çevre dükkanların önlerine şerit çekilerek, esnaf kazı çalışması öncesi uyarıldı. İş makineleri tarafından başlayan kazı çalışmasını dikkatle inceleyen esnaflar, Manisa Belediyesi’nin projesini açıkladığı çarşıları ile ilgili düzenlemenin kendilerini heyecanlandırdığını ifade ettiler. Düzenlemenin kent merkezinde kaderine terk edilmiş bir görüntüye sahip olan Havuzlu Çarşı’ya hayat vereceğini vurgulayan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bu merkezi alanı canlandıracak projenin yanı sıra esnafımızın da değişime uygun olarak kendini geliştirmesi ve çarşıdaki hareketliliği artıracak iş kollarına yönelmesi ile ilgili girişimlerimiz var. Proje uygulaması ile ilgili çalışmalar tamamlandığında Havuzlu Çarşı, söylendiği gibi ikinci baharını yaşayacak” dedi.

Şu anda çarşı içinde çeşitli işler yapan esnafın da belki de çalışması başlatılan düzenlenemeden sonra meslek dallarını değiştireceğini dile getiren Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “İnsanımız kent merkezinde özellikle yemek yiyebileceği, dinlenebileceği mekânlar arıyorlar. Bu bölge de bunun için çok uygun. Yaklaşık 830 metrekarelik alanda 150 metrekarelik havuz, dinlenme bankları, çiçek tarhları, ahşap köprü geçişleri ve su perdesi bulunacak” diye konuştu.

Çalışmalar kapsamında yaşanabilecek gürültü ve toz gibi olumsuzluklardan dolayı esnaftan sabır göstermesini istediklerini de sözlerine ekleyen Başkan Ergün, çalışmanın tamamıyla bölgedeki esnafı canlandırmaya yönelik olduğunun altını çizdi.

HAVUZLU ÇARŞI'DA ÇALIŞMA BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2011 Pazartesi 17:41:02
Güncelleme :11 Nisan 2011 Pazartesi 23:25:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?