30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Hayat kurtaran tesadüf

Otoparkta kalp krizi geçiren şahıs tesadüfen orada bulunan kardiyologun müdahalesiyle yeniden hayata döndü.

Bir fabrikada muhasebe müdürlüğü yapan Feyyaz Önderoğlu (52) eşinin rahatsızlığı için geldiği 8 Eylül Hastanesi’nde muayene tamamlandıktan sonra aracının yanına geldi. İş-Kur önünde park halinde bekleyen aracının arka kapsını açan Feyyaz Önderoğlu, elindeki evrakları koltuğa bıraktıktan sonra yere yığıldı.

Eşi Leylüten Önderoğlu’nun yardım istemesi üzerine çevredeki vatandaşlar adamın yanına koştu. Bu sırada 8 Eylül Hastanesi’nde görev yapan mesai arkadaşı başteknisyen Oğuz Akça ile birlikte otoparktaki aracına doğru yürüyen Kardiyoloji Uzmanı Dr.Bahadır Çöllü şahsın yanına koşarak ilk müdahaleyi yaptı. Nabzı duran talihsiz adama kalp masajı ve suni teneffüs yapılırken olay yerine sedye istendi.

Feyyaz Önderoğlu sedyeye konduktan sonra teknisyen Oğuz Akça sedyeye çıkarak hastaneye kadar kalp masajına devam etti. Dr.Bahadır Çöllü de müdahaleye devam etti.

ELEKTRO ŞOK VERİLDİ
Hızlı bir şekilde 8 Eylül Hastanesi’ne getirilen hastaya elektro şok tedavisi uygulandı. Kalp atışları ve nabzı duran hastanın ikinci elektro şoktan sonra vücut fonksiyonları normale döndü. Birkaç dakika sonra gözlerini açan Feyyaz Önderoğlu yaşadığı şoku üzerinden attıktan sonra yeniden hayata dönmenin sevincini yaşadı. Eşi Leylüten Önderoğlu ise eşinin hayatını kurtaran Kardiyoloji Uzmanı Dr.Bahadır Çöllü ve başteknisyen Oğuz Akça’ya teşekkür etti.

Yaşananları anlatan Dr.Bahadır Çöllü, “Otoparktaki aracımıza doğru yürürken bağrışmaları fark ettik. Hasta yerde yatıyordu, nabzı durmuştu. Hemen kalp masajı ve suni teneffüs yaptık. Hastaneye gelinceye kadar sedye üzerinde de tedaviyi devam ettirdik. Elektro şoktan sonra hasta kendine geldi. Müdahaleyi çok kısa sürede yapmamız öneliydi. O sırada otoparkta bulunmamız hasta için bir şanstı.”dedi.

8 Eylül Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavisi süren ve durumu iyi olan Feyyaz Önderoğlu ise “Kalp büyümesi nedeniyle tedavi görüyorum. Ancak o gün eşimin rahatsızlığı nedeniyle hastaneye gelmiştik. Doktorlara çok teşekkür ederim. O an artık her şeyin bittiğini zannetmiştim ancak gözlerimi açtığımda doktorlar başımdaydı. Hayata dönmeme vesile olan herkese çok teşekkür ederim.”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 23:18:46
Güncelleme :20 Ekim 2008 Pazartesi 23:29:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?