4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Hayırsever çeşmelerine bakım

Manisa Belediyesi kent merkezindeki hayırseverlere ait çeşmeleri elden geçirme kararı aldı.

Hayırseverler tarafından yaptırıldıktan sonra bakımsızlıktan kullanılamaz hale gelen ve hijyen şartlarını taşımayan çeşmeler, özel ekipler tarafından tek tek temizlenmeye başladı. Manisa Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Yüksek Makine Mühendisi Cem Çöllü, merkezdeki 90 çeşmenin kısa sürede yeni görünümüne kavuşacağını söyledi; “Hayırseverlerimiz ve belediyemizin yaptırdığı çeşmelerin çoğu kimliği belirsiz kişiler tarafından zamanla tahrip edilmiş. Başkanımızın talimatıyla bu çeşmeleri yenilemeye başladık” dedi.

Manisa kent merkezinde çeşitli zamanlarda hayırseverler tarafından yaptırılan ve sayısı 90’ı bulan hayırsever çeşmelerinin son yıllardaki bakımsız hali Manisa Belediyesi’ni harekete geçirdi. Çeşmelerin kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edilmesi ve duvarlarının rastgele boyanması nedeniyle ortaya çıkan kötü görüntünün ortadan kaldırılmasını isteyen Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, halkın ortak kullanım alanları arasında olan çeşmelerin kente yakışan şekilde temizlenmesi talimatını verdi. Manisa Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Manisa Belediyesi Zabıta Derneği işbirliği ile oluşturulan ekiplere yenileme malzemeleri temin edildi. Temin edilen malzemelerle sahaya çıkan ekipler, kent merkezinden başlamak üzere çeşmeleri yenilemeye başladı. Özellikle üzerine isim, resim, boyama yapılan ve kötü görüntü ortaya çıkaran çeşmeleri elden geçiren ekipler, muslukları tahrip edilmiş hayırsever çeşmelerinin musluklarını da yenileme çalışmaları arasına aldı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Manisa Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Yüksek Makine Mühendisi Cem Çöllü, birçok çeşmenin kendini bilmezler tarafından tahrip edildiğini ve bu nedenle kent merkezinde kötü görüntü ortaya çıktığını söyledi.

Çöllü şöyle dedi; “Manisa kent merkezinde 90 tane hayırsever tarafından yaptırılan çeşme var. Bunların bakımsız ve harabeye dönen durumlarını fark eden Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatıyla müdürlük olarak harekete geçtik ve Zabıta Derneği Başkanı Mehmet Güzgülü ile ortak çalışma başlattık. Çalışmalar kapsamında tüm çeşmelerin boya ve mekanizma kısımları dahil tamamının yenilemeye başladık. Özellikle merkezdeki birçok büyük çeşmenin rasgele boyanmış ve kötü görüntüye neden olan dış cepheleri aslına uygun olarak yenilenmeye başladı. Bunun yanı sıra tarihi kimliği olan çeşmeleri de aslına uygun olarak zarar vermeden temizleyerek ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Bunu yaparken tarihi dokusu zarar görmesin diye sadece temizlik yapılacak. Bizim vatandaşlarımızdan isteğimiz çeşmeleri koruyup kollamaları. Bunların tamamı milli servettir. Buralara zarar verenleri gördüklerinde müdahale ederek engel olmaların istiyoruz. Amacımız kentin hayırsever çeşmelerinin kente yakışan temizlikte görmek.”

iha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 17:08:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?