4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

'Hayırsever' gerginliği

Manisa 2005 yılı ilk İl Genel Meclisi toplantısında, merkez ve ilçelerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarında görevlendirilecek hayırseverlerin seçimleri, siyasi çekişmeye neden oldu.

Meclisin çoğunluğunu oluşturan Adalet ve Kalkınma Parti’li (AK Parti) meclis üyelerinin önerdiği isimler seçilince, diğer muhalif partilerin üyeleri meclis salonunu terk etti.

Özel İdare Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen meclis toplantısı, Vali Orhan Işın başkanlığında başladı. Yoklamanın ardından, 5263 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 19. maddesi gereğince, Manisa merkez ve ilçelerindeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarında görevlendirilmek üzere hayırsever vatandaşların tespiti için seçimlere geçildi. Manisa merkez, Alaşehir, Gölmarmara ilçelerinde AK Parti’li meclis üyelerinin önerdiği hayırseverlerin isimleri seçilince, ortam birden gerginleşti.
DYP grubu adına söz alan Grup Başkan Vekili Ahmet Çayırlı, "Seçimlerden haberimiz yoktu. Olsaydı hazırlık yapardık. Hep AK Parti’li meclis üyelerinin önerdiği hayırseverler seçildi. Bizim tavsiye ettiğimiz isimler seçilmedi. Yalnızca AK Parti’liler mi hayırsever? Başka partilerde hayırsever yok mu?" diyerek tepkisini dile getirdi.

Konuşmaların ardından seçimlere devam edildi. Mecliste salt çoğunluğa sahip AK Parti’li üyelerin tavsiye ettiği isimler oy çokluğuyla seçilirken, diğer grupların tavsiye ettiği isimler seçimlerde oy alamadı. Tekrar söz alan DYP Grup Başkan Vekili Ahmet Çayırlı, "Gönül isterdi ki bizim de tavsiye ettiğimiz isimler seçilsin. Ama gördük ki bizim varlığımız, yokluğumuz bu mecliste belli değil. Bu konudan rahatsızız. Toplantıdan çekilmek istiyoruz" dedi.
Bunun üzerine Vali Orhan Işın, "Bütçe görüşmeleri sırasında dahi bu kadar tartışma yaşanmadı. Toplantıda kalırsanız daha iyi olur" diyerek görüşünü belirtti. Ancak CHP ve MHP’li meclis üyeleri de DYP’nin görüşlerine katıldıklarını ifade ederek, "Bizim itirazımız seçilen kişilere değil, bunu belirtelim. Sisteme tepkimizi koyuyoruz ve toplantıdan çekiliyoruz" diyerek toplu bir şekilde meclis salonunu terk ettiler.

Terk etme esnasında bazı AK Parti’li meclis üyeleri ile muhalefet parti meclis üyeleri arasında sözlü tartışmalar yaşandı. AK Parti’li meclis üyelerinin katılımıyla devam eden toplantıda, hayırsever vatandaşların seçimleri tamamlandı.

Buna göre, merkezde Halil Çınar ile Sait Başbelen; Alaşehir’de Akif Peker ile Yaşar Çataldere; Ahmetli’de Necdet Öztürk ile H. İbrahim Kumru; Akhisar’da Adnan Önal ile Mehmet Gedik; Demirci’de Cengizhan Erdem ile Hasan Tüfekçi; Gölmarmara’da Ahmet Özdoğru ile Halil Eroğlu; Gördes’te Veysel İlhan ile Raşit Çakır; Kırkağaç’ta İsmail Geduz ile Mehmet Candan; Köprübaşı’nda Adil Mergen, Mustafa Tosun ile H. Hüseyin Bilgili; Kula’da Süleyman Karadağlı ile İsmet Palanduz; Salihli’de Mahmut Karademir ile Şahin Balantekin; Sarıgöl’de M. Ali Şakacı ile Yılmaz Keskin; Saruhanlı’da Sebahattin Köksaldı ile Sedat Aztekin; Selendi’de M. Yaşar Sönmez ile Kadir Aslanalp; Soma’da Ayşegül Yaman ile Emine Kuzu ve Turgutlu’da da Musa Halıcı ile Cavit Çıkıkçı görevli hayırsever seçildiler.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2005 Perşembe 20:40:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?