30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Hayırsever işadamı okul yaptıracak

Manisalı iş adamı Kamber Ali Atabey, önce 5 derslikli anaokulu yaptıracak ardından özürlüler için özel okul inşa edecek.


Manisa’da hayırseverler eğitime katkı sağlamaya devam ediyor. Son protokol Mesir İlköğretim Oklu bahçesine yapılacak olan 5 derslikli anaokulu için imzalandı. Valilikte yapılan törende Vali Celalettin Güvenç, iş adamı Kamber Ali Atebey’i makamında kabul etti. Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy’un da hazır bulunduğu törende açıklamalarda bulunan Vali Güvenç şunları söyledi: “Bugün benim göreve başladığımdan bu yana imzalayacağım 5.protokol olacak. Eğitime yüzde 100 destek kampanyası devam ediyor. Bilindiği gibi iş adamlarımızın eğitime yaptığı harcamalar vergi matrahından yüzde 100 düşüyor. Bu nedenle iş adamlarımızın daha aktif olmasını bekliyoruz. Manisa dinamik bir nüfusa sahip. Göç alan bir şehir. Genç bir nüfusumuz var. Şuanda ilk ve ortaöğretimde 230 bin öğrencimiz bulunmaktadır. Ve ger geçen gün nüfus artmaktadır. Bunu şu nedenle söylüyorum. İyi planlama yapmazsak, yeni okul ve derslik ihtiyaçlarını karşılamazsak eğitim seviyemiz geriye düşer. Biz genel bütçe ve özel idare imkanlarıyla yeni derslikleri yapıyoruz. Ancak bu göçe karşı, bu nüfus artışına karşı iş adamlarımızın, hayırseverlerimizin, Manisa’da ekmek yiyen ve ekmek parası kazanan müteşebbislerin elini taşın atına sıkması gerekir. Özellikle il merkezinde okulların çoğu çift tedrisat yapmaktadır. Sınıf ortalamaları 35’in üzerine çıkmıştır. Dolaysıyla iyi bit eğitim için müteşebbislerden ilgi ve destek bekliyoruz. Yeni sınıflar, yeni spor salonları, yeni liseler ve yeni ilköğretim okulları yapmalıyız. Şehrimizin geleceği için, bu şehre yeni göç eden insanların toplumla entegrasyonu için, çocukların kötü yollara düşmemesi için, çocukların devletle, milletle toplumla kaynaşması için buralara el atmak zorundayız. Dolaysıyla iş adamlarımızın sosyal sorumluluk projelerine daha çok destek vermelerini bekliyoruz. Hepsini göreve davet ediyorum. Şuana kadar bize destek veren tüm iş adamlarına ve hayırseverlere de teşekkür ediyorum.”


Arsa konusunda da belediye ile görüştüklerini belirten Vali Güvenç, “Okul yapımı için yeni arsalar üretiyoruz. Yeter ki hayırseverlerimiz okul yaptırmaya karar versin. Manisa’da 35’in üstünde olan sınıf ortalamalarını 25’e düşürmeyi hedefliyoruz.”dedi.
Hayırsever iş adamı Kamber Ali Atabey ise Vali Celalettin Güvenç ve Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy’un yardım talebini basından takip ettiğini ve etkilendiğini belirterek, “Benim de hedefimde zaten bu vardı. Görüşmeler yaptık ve okulu yapmaya karar verdik. Maksadımız halkımıza hizmettir. Sayın Valime ve Milli Eğitim Müdürmüze talebimi kabul ettikleri için teşekkür ederim. Ek kısa zamanda anaokulunu tamamlayacağız.”dedi.


Daha önceden üst geçit de yaptığını hatırlatan Atabey, “Aslında en büyük hayalim özürlüler okulu yapmaktır. Bunun için önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Müdürlüğüyle görüşmelerimiz olacak. En kısa zamanda özürlüler okulu da yapıp, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışlayacağım.”diye konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından Vali Güvenç ile iş adamı Kamber Ali Atabey el sıkışarak protokolü imzaladılar. Mesir İlköğretim Okulu bahçesine yapılacak olan 5 derslikli anaokulunda 100 öğrenci eğitim görecek. Okul Bayındırlık Müdürlüğü rakamlarına göre 300 bin YTL’e mal olacak.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 16:01:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?