30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Hayırseverden 3. okul temeli

Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde, 80 yaşındaki Hasan Ferdi Turgutlu’nun Yeni Mahalle’de 2.5 milyon YTL harcayarak yaptıracağı beş katlı, 24 derslikli ilköğretim okulunun temeli törenle atıldı.

Törene Manisa Valisi Celalettin Güvenç, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Eyüp Menay, Turgutlu Kaymakamı Sadettin Kalkan, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, İlçe Jandarma Komutanı Nazif İzgi, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez ve İlçe Emniyet Müdürü Nesim Gezer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Daha önce Turgutlu’ya iki okul kazandıran Turgutlu da ilerlemiş yaşına ve güçlükle yürümesine rağmen törende yerini aldı. Turgutlu, "Daha önce iki okul temeli atıp tamamladım. Bugün üçüncü okulun temelini atıyorum. İnşallah Allah yenilerini atmayı da bana nasip eder. Ben doğup büyüdüğüm Turgutlu’ya hizmet vermeye devam edeceğim. Turgutlu’ya daha çok yatırımım olacaktır. Allah bana sıhhat verdikçe ben de Turgutlu’ya elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım" dedi.

Vali: Örnek alınmalı

Vali Celalettin Güvenç de eğitimin önemini vurgularken, "Çocuklarımızı okutursak ve eğitirsek çok güçlü bir Türkiye haline geleceğiz. Turgutlu’ya müteşekkirim. Doğduğu toprakları unutmadığı ve kazandığını kendi topraklarına aktardığı için teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın da Ferdi Turgutlu’yu örnek almalarını, bizlere ve geleceğimize böyle yatırımlar bırakmaları için çalışmalarını istiyorum" görüşünü dile getirdi.

Dertlere hızır gibi

Turgutlu ve ailesinin ilçeye daha önce Devlet Hastanesi binası, 24 derslikli Şadi Turgutlu İlköğretim Okulu binası ile Endüstri Meslek Lisesi’ne 24 derslikli ek bina yaptırdığını aktaran Belediye Başkanı Serhat Orhan ise, "Turgutlu Ailesi ve Hasan Ferdi Turgutlu dertlerimize bir hızır gibi yetişiyor" dedi.

Öğrencilerden teşekkür

Kaymakam Sadettin Kalkan da ilçede bugüne kadar hayırseverlerin 434 derslik tamamladığını bildirdi, Turgutlu’nun yaptıracağı temeli atılan bu okulda da Yeni Mahalle ile Subaşı Mahallesi’ndeki öğrencilerin eğitim öğrenim göreceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Güvenç, Kaymakam Kalkan, Başkan Orhan ve hayırsever Turgutlu temeli attı. Öğrenciler, Turgutlu’ya bir buket çiçek sundu.

Hürriyet Ege
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 15:54:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?