5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Hayırseverden eğitime destek

HAYIRSEVER İŞ ADAMINDAN DEMİRCİ'YE İLKÖĞRETİM OKULU

Demirci Kargınışıklar Köyü İlköğretim Okulu'na hayırsever işadamı Basri Koçyiğit’in 200 bin TL bağışıyla 8 derslikli yeni bina yapımı için Vali Celalettin Güvenç’in makamında protokol imzalandı. Hayırseverin 200 bin TL katkı sağlayacağı okula hayırseverin adı verilecek.

Kargınışıklar Köyü İlköğretim Okulu’nun protokol törenine Vali Celalettin Güvenç, Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, Demirci Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Abalı, hayırsever iş adamı Basri Koçyiğit ve oğlu Hüseyin Koçyiğit katıldı. Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, daha önce var olan okulun yetersizliği yüzünden yeni bir binanın yapımı kararının alındığını ifade ederek, iki köyün ortasına okul yapılacağını söyledi. Sezgin, “Kargınışıklar ve Küpeli köylerinin ortasında hizmet veren okulumuzda derslik sayısı yetersizdi. Hayırsever işadamı Basri Koçyiğit’in yardımı ile köyümüze ihtiyaç olan okulu kazandıracağız. Kargınışıklar ve Küpeli köylerinin ortasına yapılacak olan ve 200 öğrenciye hitap edecek bu okulda iki köyün çocukları eğitim görecek.” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan 110’uncu okul protokol olduğunu söyleyen Vali Celalettin Güvenç, hayırsever işadamını kutlayarak, yardımlarının devamını diledi. Vali Güvenç şöyle devam etti: “Basri Koçyiğit büyüğümüz demirci esnaflarından, Demirci’nin yetiştirdiği değerli işadamlarımızdan biridir. Allah uzun ömürler versin. Gurur kaynaklarımızdan birisidir. Doğduğu, büyüdüğü şehre şimdi de maddi kaynaklar sağlıyor. Demirci’nin Kargınışıklar Köyüne 8 derslikli okul yapımı için 200 bin TL’lik protokolü imzaladık. Hayırlı olsun.” diye konuştu.

Hayırsever işadamı Basri Koçyiğit de, okulun bir an evvel yapılarak öğrencilerin eğitimine sunulmasını arzu ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Celalettin Güvenç ve hayırsever işadamı Basri Koçyiğit tarafından protokol imzalandı. Vali Güvenç, okul protokolünün imzalanmasının yanı sıra Demirci’de hastane arsası için 100 bin TL’lik katkı sağlayan hayırsever Basri Koçyiğit’e plaket verdi.

HAYIRSEVER İŞ ADAMINDAN DEMİRCİ'YE İLKÖĞRETİM OKULU
HAYIRSEVER İŞ ADAMINDAN DEMİRCİ'YE İLKÖĞRETİM OKULU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2010 Cuma 18:06:05
Güncelleme :16 Temmuz 2010 Cuma 19:09:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?