8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Hayırseverden TSK'ya bağış

Manisalı hayırsever Yurtsever Ailesi'nin fertlerinden olan Esmahan Yurtsever, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) Güçlendirme Vakfı Manisa Şubesi'ne 120 milyar değerinde bir daire bağışladı. 

Bağışla ilgili TSK Güçlendirme Vakfı Manisa Şubesi'nde bir toplantı düzenlendi. Şube Başkanı Mübaccel Kafkaslı, hayırsever Esmahan Yurtsever ile kayınbiradri olan kendisi gibi hayırsever Halil Yurtsever, Manisalıların özellikle spora katkılarından tanıdığı hayırsever Tarık Almış'ın hazır bulunduğu toplantıya Vali Refik Arslan Öztürk de katıldı. Sahip olduğu taşınmazları bir bir bağışlayan Esmahan Yurtsever, Saruhan Mahallesi, Dumlupınar Caddesi 48 numaralı Çorapçı Apatmanı'nda 120 milyar değerindeki dairesini TSK Güçlendirme Vakfı'na bağışladığını ifade ederek, "Göz nurumuz şanlı ordumuza katkıda bulunmak çok mutluluk verici bir duygu. 

Hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Yurtsever'in bağışladığı dairenin ölümünden sonra tapu devrinin yapılacağı, ayrıca vakıf tarafından kiraya verilecek dairenin kira gelirinin yüzde 20'sinin de eğitime katkı amacıyla Türk Kadınlar Konseyi Derneği Manisa Şubesi'ne verileceği belirtildi. 

Daha önce de 4 katlı bir binayı Diyanet Vakfı'na bağışlayan, iki dairesini de satarak 4 ay önce hizmete başlayan 7 Nolu Sağlık Ocağı'nı yaptıran Esmahan Yurtsever'in, bağışlarıyla çok değerli hizmetler yaptığını ifade eden Vali Öztürk, "Esmahan Yurtsever hanımefendiye bu çok güzel iyilikleri için teşekkür ederim. Türk Silahlı Kuvvetleri'ni ve ülkemizi ebediyyen ayakta tutan, yaşatmayı amaçlayan bir düşüncedir. Kimimize bu tür yardımları yapmak nasip olmaz. O yüzden içtenlikle kendisini kutluyorum" dedi. Esmahan Yurtsever daha sonra bağışladığı dairenin tapusunu, TSK Güçlendirme Vakfı Manisa Şubesi adına Vali Refik Arslan Öztürk'e teslim etti.
iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2006 Cuma 13:16:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?