30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Ha­yır­se­ver­ler­den eği­ti­me tam des­tek

Ma­ni­sa’nın Tur­gut­lu İl­çe­si’nde, ha­yır­se­ver­ler ta­ra­fın­dan yap­tı­rı­la­cak 24 ders­lik­li il­köğ­re­tim okuluyla 120 ki­şi­lik ana­oku­lu­nın pro­to­ko­lü için tö­ren ya­pıl­dı. Ma­ni­sa Va­li­si Ce­la­let­tin Gü­venç, kı­sa za­man­da çok iş­ler ya­pıl­dı­ğı­nı be­lir­te­rek, “Bu iş­ler­de bi­zim tu­zu­muz az ama gu­ru­ru­muz çok. Çok gü­zel bir gün ge­çi­ri­yo­ruz. Bu yer­ler­de ye­ti­şip bu­ra­lar­da pa­ra ka­za­nan in­san­la­rın tek­rar ge­ri­ye dö­ne­rek eği­ti­me des­tek ol­ma­la­rı çok gü­zel. Böy­le in­san­la­rın tüm Tür­ki­ye’ye ör­nek ol­ma­sı­nı di­li­yo­rum” de­di.
Ge­nel­kur­may Es­ki Baş­ka­nı Hil­mi Öz­kök de ha­yır­se­ver iki ai­le­ye te­şek­kür ede­rek, “Eği­tim sa­de­ce dev­le­tin kat­kı­la­rıy­la ol­mak­tan çık­mış­tır. Her şe­yi dev­le­ten bek­le­me­mek la­zım. Eği­ti­me des­tek ve­ren bu ki­şi­le­rin Tür­ki­ye’ye ör­nek teş­kil et­me­si­ni di­li­yo­rum” diye konuştu.

Üçüncü okulu inşa ettirecek
Ha­yır­se­ver Bor­sa­cı Ha­san Fer­di Tur­gut­lu’nun 2 bin 400 met­re­ka­re­lik ala­na, 1.5 mil­yon YTL har­ca­ya­rak, ken­di­ne adı­na yap­tı­ra­ca­ğı 24 ders­lik­li il­köğ­re­tim oku­lu ile geç­ti­ği­miz ay ya­şa­mı­nı kay­be­den işa­da­mı Meh­met Al­tan adı­na oğ­lu Me­sut ve ye­ğe­ni Ar­da Al­tan ta­ra­fın­dan 300 bin YTL har­ca­na­rak Tur­gut­lu Spas­tik En­gel­li­ler Oku­lu’nun ya­nı­na yap­tı­rı­la­cak 120 ki­şi­lik ana­oku­lu için pro­to­kol im­za­lan­dı.
Üçün­cü oku­lu­nu yap­tı­ran Ha­san Fer­di Tur­gut­lu’nun ken­di adı­nı ta­şı­ya­cak Ir­la­maz So­kak’ta­ki oku­lun, bir yıl için­de ta­mam­la­na­ca­ğı be­lir­til­di.

Öz­kök de ka­tıl­dı
Turgutlu Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin atıl durumdaki binasının 25 yıllığına “Yap-işlet- devret” modeliyle otele dönüştürülmesi nedeniyle imza protokolü düzenlendi. Belediye binasında gerçekleştirilen imza törenine, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, Vali Celalettin Güvenç, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, Turgutlu Kaymakamı Sadettin Kalkan, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, hayırseverler Hasan Ferdi Turgutlu, Mesut Altan, Arda Altan, Soyyaka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Turan Kaya katıldı.

Soma’ya ek bina
Öztüre Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Öztüre, Manisa’nın Soma İlçesi’ne bağlı Cenkyeri Beldesi’ndeki ilköğretim okuluna yaptıracağı altı
derslikli ek bina için Vali Celalettin Güvenç’le protokol imzaladı. 300 bin YTL’ye mal olacak ek binanın, 2008-2009 eğitim öğretim yılına yetiştirileceği bildirildi. Daha önce de Soma’nın Hacıyusuf Köyü’nün atıl durumdaki beş derslikli ilköğretim okulunun yeniden yapılmasını sağlayan Öztüre, eğitime katkılarının süreceğini söyledi. Vali Güvenç, Kaymakam Mehmet Öklü ve Öztüre arasında Cenkyeri İlköğretim Okulu’na yaptırılacak altı derslikli ek binanın protokolü imzalandı.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 11:12:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?