4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Hayırseverlerden üst geçit

Manisa’da çok sayıda trafik kazasının meydana geldiği Manisa-İzmir karayolu Kuşlubahçe kavşağı yakınına üst geçit yaptıracak olan hayırsever işadamı Hüseyin Akdede, belediyede düzenlenen törenle üst geçidin projesini teslim aldı.

Manisa Belediyesi Encümen salonunda düzenlenen törene, Belediye Başkanı Bülent Kar, Başkan Yardımları Kemal Sevinç, Recep Kafes, Belediye Trafik İşleri Müdürü Münir Bedel ile işadamı Hüseyin Akdede katıldı. Törende konuşan Başkan Kar, "Hüseyin Akdede’nin Manisa’ya ve Manisalılar’a vermiş olduğu bir üst geçit sözü vardı. Şu an verilen söz yerine getiriliyor. Üst geçit yapılacak olan bölgede, biz belediye olarak kazaların önlenmesine yönelik orta refüjü kapatmıştık. Yapılacak olan üst geçit için Trafik İşleri Müdürlüğümüz ile İmar İşleri Müdürlüğümüz’ün ortaklaşa çalışmaları sonucunda üst geçit projesi tamamlandı. Şu an hazırlanan projemizi Hüseyin Akdede’ye Manisa’ya hizmet adına teslim ediyoruz. Üst geçidimize de Hüseyin Akdede’nin adını vereceğiz" dedi.

Projeyi Başkan Kar’ın elinden teslim alan Hüseyin Akdede ise, üst geçidin en kısa sürede tamamlanacağı sözünü verdi. Akdede, "Ben yıllarca garaj bölgesinde deri işiyle uğraştım. Halende uğraşıyorum. Garaj bölgesinde eski tabakhane diye tabir edilen bölgede çalıştığımız için Bursa-İzmir karayolunun garaj bölgesinden geçtiği noktada birçok kazaya şahit oldum. Bu kazaların olmaması veya en aza indirilmesi için üst geçit yaptıracağım demiştim. Bu projeyi de hayata geçirmek nasip oldu. Bugün vermiş olduğum sözümü tutmanın sevinci içindeyim. En kısa süre içinde hizmete açmak için elimden gelen çabayı göstereceğim. Tabi bunun manevi yönü beni çok mutlu etmektedir" diye konuştu.

Belediyenin iyi bir proje hazırladığını belirten Akdede, "Ankara- İstanbul güzergahında çok güzel üst geçitler var. Bu bölgelerde yapılan üst geçitlerin de projelerini getirerek, projelerin arasından en güzelini hayata geçirerek Manisalılar’a güzel bir üst geçit yaptıracağım" dedi.
Yapılacak üst geçit hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Sevinç, üst geçidin 7 metre yüksekliğinde, 163 metre uzunluğunda ve 2.5-3 metre arası genişlikte çelik kontrüksiyon olacağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 15:01:18
Güncelleme :14 Nisan 2005 Perşembe 14:19:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?