4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Hayırseverlerden Zeytinlibağ'a cami

Akhisar ilçesine 20 kilometre uzaklıkta bulunan 150 nüfuslu Zeytinlibağ köyünde, hayırseverlerin katkılarıyla yaptırılan cami törenle ibadete açıldı.

Törene Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Müftü Vekili Refik Demirel ve köylüler katıdı. Camilerin neredeyse tamamının hayırseverler tarafından yapıldığına dikkat çeken Kaymakamı Mustafa Çek, “İnsanoğlu yüzyıllardır ibadethaneler ve mabetler yapmış, kendi inandıkları din uğruna savaşa girmişler, canlarından olmuşlar, en küçük yerleşim biriminden en büyük şehirlere varıncaya kadar kendi inançları doğrultusunda mabetler yapmışlardır. Nüfusunun tamamına yakını müslüman olan Türkiye'de bu din hizmetleri açısından Diyanet İşleri Başkanlığı oluşturulmuştur. İl ve ilçemizdeki müftülükler her mahallemizde, köylerimizde bulunan camilerimizde din görevlilerimiz vatandaşlarımıza İslam dinini, gerekli inanç sistemini Kur'an okumayı, ibadet durumunu anlatarak hizmet vermeye gayret ediyor. Ülkemizdeki camilerimizin tamamı hayırsever vatandaş ve kuruluşlar tarafından yapılmaktadır. Buradaki camimiz de aynı şekilde arsasından yapımına, işçiliğinden inşaat malzemesine katkı sağlanarak vatandaşların hizmetine açılmıştır. Bu ibadethanelerin sadece yapılması yeterli olmuyor, cemaatin de büyük önemi vardır” dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakamı Mustafa Çek, Müftü Vekili Refik Demirel, Zeytinlibağ Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği kurucuları ile birlikte caminin açılış kurdelesi kesildi. Törene katılanlara yemek ikramları yapıldı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 13:55:29
Güncelleme :20 Nisan 2009 Pazartesi 13:58:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?