30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Hayırseverlerin eğitime desteği artıyor

Eğitime Yüzde 100 Destek projesi kapsamında Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde ek derslik, arsa bağışı veya çeşitli dallarda sınıflar açma şeklinde katkı sağlayan hayırseverlerin, eğitime olan desteği her geçen yıl artıyor. 

Kırkağaç İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Turgut, proje ile birlikte eğitime yapılan katkılarda vergi indiriminin yüzde 5' den yüzde 100'e çıkarıldığına dikkat çekerek, hayırseverleri eğitime desteğe davet etti. 

2003 yılında başlatılan Eğitime Yüzde 100 Destek projesi kapsamında Kırkağaç'ta ilk olarak hayırsever Eczacı Engin Ümmetoğlu'nun ilçeye 18 derslikli bir lise kazandırdığını, Ümmetoğlu'nun aynı zamanda bir anakolu da yaptırdığını hatırlatan Turgut, İşadamı Nusret Dereköylü'nün de ilçeye 18 derslikli bir Anadolu Lisesi yapmak için protokol imzaladığını, ardından okulun inşaatına başlandığını, yüzde 70'lik kısmı tamamlanan okulun 2008-2009 eğitim ve öğretim yılında hizmete açılacağını söyledi. 

İlçede hayırseverlerin kazandırdığı okulların yanı sıra devlet-vatandaş işbirliğiyle Alifakı köyüne 4 derslik, Yağmurlu köyüne 8 derslikli binalar yapılarak Milli Eğitim'in hizmetine sunulduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Bakır beldemizde 18 derslikli okul inşaatı devam ediyor. Deprem ile ilgili olarak hazırlanan rapora göre kullanılamaz olduğu belirlenen Gelenbe Şair Eşref İlköğretim Okulu yıkılmıştı. Burada yeni 24 derslikli bir bina yapılarak hizmete sunuldu. İlçemizdeki eğitime yapılan yatırımların son 5 yıl içinde müthiş bir ilerleme sağlandığı görülüyor. Öğrencilerimize de sadece çalışmak kalıyor. Onların eğitim göreceği yerlerin altyapılarının iyileştirilmesi için devlet ve hayırseverler adeta birbirleriyle yarışır hale geldi. Ayrıca ilçemizdeki hayırsever sayısının 2 kişi ile sınırlı olmadığını ümit ediyoruz. Hayırseverlerimiz okul yaptırabilecekleri gibi isterlerse bir okula bilgisayar laboratuarı kurabilirler veya bir bilgisayar bağışlayabilirler. Tüm hayırsevrlerimizi ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunmaya davet ediyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 14:16:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?