5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Hayvan barınağı tamamlandı

KULA BELEDİYESİ HAYVAN BARINAĞI TAMAMLANDI

Manisa'nın Kula ilçesinde sokak hayvanlarını korumak ve kısırlaştırmak için Belediye Şantiyesi içerisinde inşa edilen hayvan barınağı tamamlandı.

Manisa Çevre ve Orman Müdürü Yahya Güngör ile Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın hayvan barınağına 15 bin TL maddi desteğine ilişkin protokol imzalamak üzere biraraya geldi.

İmzaların atılmasından sonra açıklama yapan İl Çevre ve Orman Müdürü Yahya Güngör, “Sokak hayvanları yerel halkın en büyük sıkıntılarından biridir. Bu yönde duyarlı çalışmalar yapan belediyeler bizi oldukça mutlu etmektedir. Kula Belediyesi'ni yapmış oldukları hayvan barınağı ve çalışmalardan ötürü kutluyor ve teşekkür ediyorum.” dedi. Belediye Başkanı Selim Aşkın da, “Sokaklarda başıboş dolaşan hayvanların verdiği rahatsızlığın en aza indirilmesi için yaptığımız hayvan barınağı en yakın zamanda faaliyete geçecektir. Sokak hayvanlarımızı artık belli bir program dahilinde toplayarak barınağımızda yer alan veteriner hekim ve bakım binasında kısırlaştırarak, belli bir süre tedavi uygulayıp daha sonra salıvereceğiz. Bilindiği gibi kısırlaştırılan her hayvan çevreye zarar vermeyecek bir duruma gelir. Kısırlaştırdığımız hayvanlarımızı salıvermeden önce zararsız olduğunu tespit edilmesi açısından küpeleyeceğiz. Bu noktada bize katkı sağlayan, İl Çevre ve Orman Müdürü Yahya Güngör'e şahsım ve Kula halkı adına teşekkür ediyorum.” dedi.

KULA BELEDİYESİ HAYVAN BARINAĞI TAMAMLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2010 Cuma 14:58:04
Güncelleme :25 Haziran 2010 Cuma 15:18:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?