5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Hayvan yetiştiricilerine eğitim

KIRKAĞAÇ'TA HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNE EĞİTİM

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde, Tarım İlçe Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zooteknik Bölümü işbirliğinde “Büyükbaş Hayvan Yetiştirme ve Besleme” konulu konferans düzenlendi.

Belediye Toplantı Salonu'nda yapılan konferansa hayvan yetiştiricileri yoğun ilgi gösterdi. Programa ayrıca Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, İl Çevre ve Orman Müdürü Yahya Güngör, İlçe Tarım Müdürü Veteriner Hekim Melikşah Taşkın, İl Genel Meclisi Üyeleri Ramis Işık, Özcan Ergin, Fikret Sarıbenli, İsmail Yılmaz, merkez, beldeler ve köylerdeki tarımsal kalkınma kooperatiflerinin başkanları ile çok sayıda hayvan yetiştiricisi katıldı.

İlçe Tarım Müdürü Veteriner Hekim Melikşah Taşkın'ın açılış konuşmasının ardından Ege Üniversitesi hocalarından Prof. Dr. Asım Kılıç, Doç. Dr. Can Uzmay, Doç. Dr. İbrahim Kaya ve Araştırma Görevlisi Tarık Ayılmaz'ın slayt gösterileri eşliğinde süt sığırcılığı ve sığır besisi hayvanların bakımı, Genetik ıslah, sağlık koruma, bakım, besleme, ahırların düzenlenmesi, ineklerde laktasyon süt verimi ve buzağılama oranı, ahır tipleri, sağımhane, buzağılık, doğumhane, genç hayvan büyütme üniteleri, gübre temizleme ve gübrelik, Dezenfeksiyon, ayak banyoları, mastitis ve mastitis kontrolü, şişme, süt humması, önemli salgın hastalıklar, iç ve dış parazitlerle mücadele hakkında geniş kapsamlı bilgiler verildi.

Konferansa katılan hayvan yetiştiricilerinin beslenme ve süt veriminin artırılması konusundaki sorularını cevaplayan hocalar halkın ilgisinden oldukça memnun olduklarını ifade ettiler. Konferasın ardından İlçe Kaymakamı Ali Sırmalı, İl Çevre ve Orman Müdürü Yahya Güngör ve İlçe Tarım Müdürü tarafından konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Asım Kılıç, Doç. Dr. Can Uzmay, Doç. Dr. İbrahim Kaya ve Araştırma Görevlisi Tarık Ayılmaz'a birer plaket verildi.

KIRKAĞAÇ'TA HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNE EĞİTİM
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 16:13:02
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 16:30:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?