30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Hayvanlara aşılama kampanyası

Manisa Tarım İl Müdürlüğü büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda şap hastalığına karşı aşılama kampanyası başlattı. 

Tarım İl Müdürü Ömer Çelik, hayvanlarda görülen şap hastalığına karşı Manisa genelinde tüm İlçelerle birlikte eşzamanlı olarak aşılama kampanyası başlatıldığını bildirdi. 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ömer Çelik, “Şap hastalığı virüslerin sebep olduğu, çift tırnaklı hayvanlardan sığır, koyun ve keçilerde görülen bulaşıcı bir hastalıktır. Hastalık kendini hayvanların ağız ve ayaklarında yaralarla gösterir. 

Hastalıkla mücadelede temel etken hayvanları koruyucu olarak aşılamaktır. Bakanlık programı gereğince aşılamalar Ülke genelinde kampanyalar tarzında yürütülmekte olup, İlimizde de ilkbahar ve sonbahar aşılamaları şeklinde uygulanacaktır. İlkbahar döneminde 147 bin sonbahar döneminde de 147 bin hayvanın aşılanması planlanmıştır. Bu programın uygulanmasıyla İlimizin şap hastalığından ari olması yani tamamen temizlenmesi hedeflenmiştir” dedi. 

AB ile uyum çalışmaları kapsamında konunun önem arz ettiğini söyleyen Çelik, “AB uyum çalışmalarının önemli bir bölümünü hayvan hastalık ve zararlıları ile mücadele oluşturduğundan, bu kapsamda şap hastalığıyla mücadele edilmesi de daha önemli hale gelmiştir. Bu kampanya ile 2010 yılına kadar ilimizi ve ülkemizi şap hastalığından tamamen temizlemek temel görevlerimizden biri olmuştur. 

Kampanyanın başarıya ulaşması için İlimiz ve İlçelerinde görevli toplam 75 veteriner sağlık personeli, tüm köylerimizde hayvan yetiştiricilerimizin bizzat ayağına giderek aşılamaları yürüteceklerdir. serbest çalışan veteriner sağlık elemanları da kampanyaya katkı sağlayacaklardır. Beldelerde belediye başkanlarımızın, köylerde de muhtarlarımızın aşılama ekiplerimize yardımcı olmalarını, hayvan üreticisi çiftçilerimizin de aşılamalara gerekli ilgiyi göstermelerini bekliyor ve Şap Aşılama Kampanyası'nın ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 14:37:29
Güncelleme :27 Mart 2008 Perşembe 14:43:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?