30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Hedef 4 bin 500 kadın

Avrupa Birliği (AB) ile Manisa Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (MESOB)) tarafından finanse edilen "Kadın Girişimciliği Destekleme Projesi"nin tanıtımı Manisa'nın Salihli ilçesinde yapıldı.


Salihli Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Sardes Toplantı Salonu'nda yapılan tanıtım toplantısına projenin Manisa Merkez Yöneticisi Başak Turhan, MESOB Genel Sekreteri Önder Savcı ile bayanlar katıldı. Proje hakkında açıklamalarda bulunan Merkez Direktörü Başak Turhan, "Türkiye'deki önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) bünyesinde bulunan 25 ildeki Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlikleri (ESOB) tarafından yürütülmek üzere Avrupa Birliği finansmanı ile desteklenen 'Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi'ni başlatılmış bulunmaktadır. Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi Avrupa Birliği'nin, Katılım Öncesi Mali Yardım Programı çerçevesinde finanse edilen önemli projelerden biridir. Proje, Hollandalı ECORYS danışmanlık firmasının liderliğindeki bir uluslararası konsorsiyumun teknik desteği ile illerde bulunan ESOB'lar aracılığıyla yürütülecektir. Projenin amacı, kadınların kendi işlerini kurmaları yoluyla iş dünyasında daha aktif rol alabilmelerini sağlamak, dolayısıyla da ülke ekonomisine olan katkılarını arttırmak ve ESOB'lar bünyesinde oluşturulacak merkezler ve bağlı merkezlerde ücretsiz olarak verilecek eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile kadın girişimciliğini teşvik etmek ve desteklemektir." dedi.


2008 yılı sonuna kadar yürütülmesi planlanan proje ile kendi işini kurmayı veya mevcut işini geliştirmeyi düşünen yaklaşık 4 bin 500 kadına ulaşılmasının hedeflendiğini belirten Turhan, "Kadın-erkek eşitliği ilkesine bağlı olarak, proje kapsamında tüm katılımcıların yüzde 20'sini geçmemek koşuluyla, erkek katılımcılar da sunulacak hizmetlerden yararlanabileceklerdir. Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi, girişimci olmak isteyen kadınların yanı sıra, hali hazırda girişimci olan kadınlara işlerini nasıl büyütecekleri konusunda rehberlik etmeyi hedefliyor. Girişimci olmayı bir seçenek olarak değerlendiren kadınlarla, kendi işini kurmak isteyen kadınlar, proje çerçevesinde ortalama 45 saatlik eğitim ve danışmanlık hizmeti alırken, kendi işinin sahibi olup geliştirmeyi düşünen kadınlar ise yaklaşık 59 saatlik bir eğitim ve danışmanlık hizmetinden faydalanabilecekler. Eğitimlerin ilk basamağı olan girişimciliğe giriş ve tanıtım toplantısında, kadınlar bir yandan eğitimlerin içeriği ile ilgili bilgi sahibi olurken diğer yandan da girişimciliğin kendilerine uygun bir seçenek olup olmadığı konusunda farkındalık sahibi olacaklar. Verilecek hizmet ve eğitimler sayesinde, kadınlar iş hayatındaki fırsatları ve engelleri tanıyabilecekler; engellerle nasıl başa çıkacaklarını ve nasıl doğru karar verebileceklerini öğrenecekler. Bu projeyi Manisa'nın büyük ilçelerinde hayata geçirmeyi hedefliyoruz. 7 Nisan'da Manisa'da startı verilen proje doğrultusunda Akhisar ilçesinde 50 kişilik müracaat oldu. Projenin Salihli'de de uygulanabilmesi için yeterli düzeyde talep olması gerekiyor" diye konuştu.
(ES-ÖA)
30.05.2008 16:34 TSİ
NNNN

..
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 16:39:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?