30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Hedef yüzde 60

AK Parti Manisa İl ve Merkez İlçe teşkilatları yerel seçimler öncesinde yüzde 60 oy oranı hedefliyor.


Konuyla ilgili il teşkilat binasında bir basın toplantısı düzenlendi. İl Başkanı Dursun Ali Yıldız, Merkez İlçe Başkanı İsmail Önal ve il yöneticisi Alaattin Demir’in hazır bulunduğu toplantıya parti yöneticileri de katıldı.


İl Başkanı Dursun Ali Yıldız, yerel seçimlerde hedeflerinin yüzde 60 oy oranına ulaşmak olduğunu söyledi. İl genel meclisi ve belediye meclis üyelikleriyle belediye başkan adaylığı için başvuruların 10 Kasım’da başladığına dikkat çeken Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz 5 yıl içinde yerel yönetimlerin yetkileri arttırıldı. Yasa çerçevesinde özel idarelere ve belediyelere çok geniş yetkiler verildi. İşler çabuk olmaya başladı. Evraklar Ankara’ya gidip gelmekten kurtuldu. İhaleler daha erken yapılmaya başlandı. Bunların kararları onaylanma süreleri çabuklaştırıldı, işler daha kolay ve hızlı oldu. Hükümetimiz döneminde dünyanın en kapsamlı projesi uygulanmaya kondu. Bunun adı Köy-Des Projesidir. Proje çerçevesinde 2 yılda Manisa’ya 55 milyon YTL para geldi. Köylerimizi şehirlere benzetmeye çalıştık. Bunu da büyük ölçüde başardık. Belediyeler bu süre içerisinde çok iş yaptılar. Az para ile çok iş başardılar. İl özel idareler ilkelere imza attılar. Önümüzdeki seçimlerde yüzde 60 oy hedefliyoruz.”dedi.


Artık aday adaylarının başvurularını beklediklerini dile getiren Yıldız, “Önümüzdeki seçimlerde aday adaylarımızdan istediğimiz vasıflar ve özellikler vardır. Belediyenin parasının halkın parası olduğunu bilen ve bu parayı ona göre harcayan, kendini hesap verme durumunda gören adaylarımızla seçimlere girmek istiyoruz. En çok oyu alan adaylarla seçime girmek istiyoruz. Adayımız, kendini şehrin sahibi değil hizmetçisi gibi görmelidir. Milletin parasını hem yemeyecek hem de başkasına yedirmeyecek, kısacası hak hukuk bilen, paraya karşı zaafı olmayan aday adaylarını bekliyoruz.”diye konuştu.


“Mevcut Belediye Başkanı Bülent Kar bu kriterlere uyuyor mu?” şeklindeki soruya Yıldız şu cevabı verdi: “Müracaat edecek belediye başkan aday adayları arasından bu kriterlere uyanları tercih edeceğiz. Şüphesiz her aday değerlidir. Biz iyiler içerisinden en iyileri tespit edeceğiz. Hiçbir adayın yeri şu anda garanti değildir. Yeni yapılacak toplantılarla ilk olarak genel merkezimiz, genel başkan yardımcılarımız, il yönetim kurulu ve ilçe yönetim kurulu üyelerimiz değerlendirmeleri yapacaktır. Anketleri de dikkate alacağız.”


DTP’nin yerel seçimlere katılmasının seçimleri nasıl etkileyeceği yönündeki bir soru üzerine Yıldız şöyle konuştu: “Yerel seçimlere diğer partilerin girip girmemesi bizi etkilemez. Bizim tek rakibimiz yine kendi içimizdeki adaylar olacaktır.”

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 18:31:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?