5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Hem eğlendiler, hem düşündüler

'SAKARCA' ADLI ÇOCUK OYUNU MANİSALILARLA BULUŞTU

İzmir Devlet Tiyatrosu, Fakir Baykurt'un yazdığı 'Sakarca' adlı çocuk oyununu, Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosunda sahne aldı. İki seans halinde sergilenen oyunda, minikler, Sakarca adlı horozun haksızlıklar karşısındaki mücadelesini seyrederken, hem eğlendiler, hem düşündüler.

M. Doğan Yağcı'nın yönettiği, dekor ve giysi tasarımını Ebru Çulpan, ışık tasarımını Kemal Gürgün, müziğini Tarkan Erkan, koreografisini Barbaros Ünlü'nün yaptığı, Sakarca isimli çocuk oyunu Manisalılarla buluştu. Fakir Baykurt'un yazdığı oyunda başlıca rolleri Alpay Yurtsevenler, Aygen Avcı, Çelen Hallı, Eser Karabil, Nilüfer Akcan, Nilgün Öğrük Aklın, Özge Oldaç, Tayfun Şengöz, Tuhan Karapınar ve Vedat Aksu paylaştı. Çocuk oyununun konusu ise; uzak bir köyde yaşayan Emiş ile Memiş adlı yaşlı çiftin 'becerikli' değirmenlerine yörenin beyi tarafından el konulur. Gözleri görmeyen çaresiz çift ne yapacağını bilemez. Sakarca adlı horoz, insanların suskunluğuna inat, yapılan haksızlığı herkese duyurur. Sakarca'nın isyanı beyin sarayına dek ulaşır. Eğlenceli ve düşündüren yapısıyla hem büyüklere, hem de genç izleyicilere hitap eden oyunun birinci seansı 11.00'de, ikinci seansı ise 14.00'de olmak üzere iki seans halinde Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda gösterime girdi.

Manisa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, devlet tiyatrolarının Manisa'da her ay bir oyun sergileyeceğini anımsatarak bundan sonra da şehir tiyatrosunun devlet tiyatrolarına ev sahipliği yapmaya devam edeceğini söyledi. Ustamehmetoğlu; “Belediye şehir tiyatromuzda devlet tiyatrolarımızı konuk edeceğimizi söylemiştik, bu sözümüzde duruyoruz. Her ay bir devlet tiyatrosu oyunu, kentimizde sahneleniyor. Manisalıların sanatsal aktivitelerini desteklediğimiz için mutluyuz.” dedi.

'SAKARCA' ADLI ÇOCUK OYUNU MANİSALILARLA BULUŞTU
'SAKARCA' ADLI ÇOCUK OYUNU MANİSALILARLA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 17:10:01
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 18:33:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?