4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Hemzemin geçit yeniden açıldı

Manisa merkeze bağlı Barbaros Mahallesi'nde meydana gelen kazalar nedeniyle uzun süredir yaya ve araç trafiğine kapatılan hemzemin geçit, kontrollü bariyer sisteminin kurulmasının ardından yeniden hizmete açıldı.

Manisa Valiliği, Manisa Belediyesi ve Devlet Demir Yolları'nın destekleriyle kurulan kontrollü bariyer düzenlenen törenle hizmete girerken, kontrollü geçidin açılışında üzücü olayların bir daha yaşanmaması amacıyla kurban kesildi. Manisa'da eski Cider Fabrikası'nın arka kısmında kalan ve Barbaros Mahallesi sakinlerinin uzun süredir açılmasını istediği hemzemin geçit, kontrollü bariyer sisteminin kurulmasının ardından düzenlenen törenle artık trafiğe açıldı. Hemzemin geçidin açılışına Vali Halil İbrahim Daşöz, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Belediye Başkanvekili Mehmet Palabıyık, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Eryılmaz, Tamer Çipiloğlu, Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Manisa Gar Müdürü Osman Gider ile birlikte Barbaros Mahalle Muhtarı Mustafa Duruyol ve mahalle sakinleri katıldı. Geçidin daha önce açık olduğunu ancak yaşanan kazalar nedeniyle kapatıldığını ifade eden Barbaros mahallesi Muhtarı Mustafa Duruyol "Geçidin hem yaya hem de araç trafiğine açılması için uzun süredir mücadele ediyorduk. İki tane bariyer koyuldu ve kontrollü geçiş yaptılar. Burada önceden kazlar oluyordu. Mahalle sakinleri hep şikayetçi idi bu durumdan. Sayın valimizle, belediye başkanıyla, muhatap oldum. İnsanlarımız ölmesin diye bu bariyerler konuldu. Bir çok insanımız burada öldüğünden dolayı bir adağımız var. Bir daha kaza olmamasını istiyoruz. Sayın valimize teşekkür ediyorum" dedi.

Manisa Gar Müdürü Osman Gider ise "Bizde demir yolları olarak elimizden geleni yaptık. Geçidin kontrolü hale gelmesi sağlandı. İnşallah

bundan sonra insanlarımız daha

huzurlu bir ortamda geçidi kullanır. Üzücü olaylara meydan verilmez. Bölge halkına hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Sorunun daha önceden çözülmesi gerektiğini belirten Vali Halil İbrahim Daşöz, "Arkadaşlar sonu güzel olan şey güzeldir derler. Barbaros Mahallesi'ndeki bu sorunu muhtarımız, sayın vekilimiz, pek çok arkadaşımız bize iletmişti. Aslında sorun belediyeyle, demir yollarının çözebileceği bir sorundu. Tabi burada hızlı tren projesi de söz konusu olduğu için demir yollarının geleceğe yönelik burada öngörüleri var. Ama nihayetinde burada bir araya geldiğimizde de bu sorunun mahalle halkının isteğine uygun olarak çözümü konusunda neler yapılacağı belirlenmişti. Buraya kontrollü bariyer sistemi kurduk. Bunu çalıştıracak 24 saat görevli bulunduracağız. Tabi belediyenin burayı trafiğe açması, TEDAŞ'ın da bu sokağı aydınlatması gerekiyordu. Bugünden itibaren geçidi hizmete açmış oluyoruz. Mahalle halkı için hayırlı olsun. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza ve bu konuda duyarlı olan vekillerimize teşekkür ediyorum" dedi. 

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2013 Perşembe 19:31:37
Güncelleme :3 Ocak 2013 Perşembe 19:38:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?