30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Her konteyner bir tuval

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde 4 Eylül İlköğretim Okulu 5/A sınıfı öğrencileri, sosyal etkinlikleri kapsamında belediyeye ait çöp kontaynırlarını yağlı boya resimlerle süslediler.


Her hafta cumartesi günleri 4 adet çöp konteynırını boyayarak çeşitli resimlerle süsleyen öğrenciler, büyüklerine de örnek olmaya çalıştılar. Öğrencilerden Cansu Karsak, İlkay Balbay, Ayşegül Duman, Gülbahar Yarıcı ve Osman Polat, "Çöp koteynırlarına hayallerimizdeki resimleri çiziyoruz. Önce kara kalemle çizim yaptıktan sonra yağlıboya ile boyuyoruz. Belediyenin verdiği boyalarla süslediğimiz konteynırlar böylece daha güzel bir görünüme kavuşuyor." dediler.
Öte yandan Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı, öğrencilerin yaptığı çalışmaları desteklediğini belirterek şunları söyledi: "Öğrencilerimiz sosyal etkinlik çalışmalarında almış oldukları görevi gelerek bana anlattılar. Ben de kendilerine yağlı boyalarını temin ettim. Her cumartesi günü 4-5 adet çöp kontaynırının üzerine çeşitli motifler ve resimler çiziyorlar. Gerçekten yaptıkları çalışmalar büyük ilgi çekiyor." diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 19:07:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?