30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Herkes tatilde, onlar okullarında

Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Yeşilkavak köyünde bulunan 8 derslikli ilköğretim okulunun tüm boya ve bakım işlemleri, okul müdür, müdür yardımcısı ve hizmetli tarafından yapıldı.


Salihli'ye bağlı Yeşilkavak İlköğretim Okulu'nda 4 yıldan bu yana okul müdürü olarak görev yapan Adem Şen (39), Müdür Yardımcısı Zeki Saraç ve hizmetli Erdoğan İldiz, okulların açılmasına kısa bir süre kala örnek bir davranışa imza attılar. Okul Aile Birliği'nden topladıkları paralarla boya malzemesi alan idareciler ve hizmetli gece gündüz demeden 7 gün içinde tüm okulu baştan aşağı boyadılar.


Yeşilkavak İlköğretim Okulu Müdürü Adem Şen: "Okulumuzun duvarları çok kötüydü ve bakımsızlıktan dolayı dökülüyordu. Boya yapılmasına ihtiyaç vardı. İşçi masrafları için ödenek olmadığından badana yapma görevini biz üstlendik. Okulun maddi imkanları yetersiz olduğu için Müdür Yardımcısı arkadaşım ve okulumuzun hizmetlisi ile birlikte okulu kendimiz boyamaya karar verdik. Okul Aile Birliğimizin topladığı paralarla boya masrafımızı karşıladık. Okuldaki öğrencilerimizin maddi imkanları kısıtlı olduğu için elimizdeki paramızı en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. 190 öğrencinin okuduğu 8 derslikli okulumuzun badanasını 7 günde tamamladık" dedi.
2008 yılında 8 derslik olan sınıflarını 12 derslik olması için Milli Eğitime başvurduklarını ama bu yıl ödenek çıkmadığını söyleyen Okul Müdürü Şen, "2008 yılı ödenek yardımı başvurumuz olumsuz yanıtlandı. Adala Nergiz Demet İlköğretim Okulu bu yıl bu ödenekten faydalandı. 2009 yılında yeniden başvuracağız. Okulumuzdaki eğitim gören çocuklarımızın en iyi şekilde yetiştirilmeleri bizim görevimizdir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 18:03:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?