30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Heykeltıraşlar ödüllendirildi

Manisa'nın Salihli ilçesinde belediyesi ile Aydın'ın Çine Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Sardes Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu” kapsamında yapımına başlanan 6 adet heykel tamamlandı. Heykeltıraşlar için Salihli Belediyesi Bizim Ev Sosyal Tesisleri'nde yemek verildi.

Salihli ve Çine belediyelerinin, kent merkezlerine estetik yaşam alanları ve çağdaş sanat eserleri kazandırmak amacıyla düzenlemiş olduğu “Sardes Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu'na Türkiye'den Songül Telek, Canan Sönmezdağ, Irak ve Danimarka vatandaşı Ali Cabbar, İsrail'den Tanya Preminger, Belarus'tan Victor Kopach ve Gürcistan'dan Jhon Gobarishvili isimli heykeltraşlar katıldı.

Proje kapsamında, Gülce Yelken ve Tuğçe Yücetürk isimli asistan heykeltıraşlar da çalışmalarda aktif olarak yer aldı. Kendi ülkelerinde ve dünyanın pek çok ülkesinde sergiler açmış, eserler yapmış, estetik ve sanatsal katkılarda bulunmuş heykeltraşlar; Salihli ve Çine'ye 3'er adet, Türk doğal taşlarından yapılmış heykeller kazandırdı. Altı Heykeltraş tarafından yapılan eserlerde kullanılan doğal taşları, Ege Maden İhracatçıları Birliği'nin üyeleri karşıladı. Salihli ve Çine belediyeleri de heykeltraşların proje kapsamındaki giderlerini karşıladılar.

Heykeltraşlar onuruna Salihli Belediyesi Bizim Ev Tesisleri'nde bir yemek düzenleyen Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, heykeltraşları birer plaketle ödüllendirdi. Başkan Okay yaptığı konuşmada, “Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Arslan Osman Erdinç başta olmak üzere birliğin tüm üyeleri bu anlamlı kent estetik çalışmalarımıza katkı ve destekleri için yürekten teşekkür ediyoruz. Ayrıca 6 heykeltraşçılarımıza da Salihli'ye kazandırdıkları değerler için sımsıcak teşekkürlerimizi iletiyoruz. Salihli her zaman onların evidir.

Unutmasınlar, doğanın ve tarihi değerlerin tahrip edilerek yağmalandığı, sadece rant için kültürel mirasların üstüne yüzme havuzu yaptıranların yaşadığı bu topraklarda; bunları durduracak ve tarihe sahip çıkacak bellek ve anlayış sahibi insanların hiç de az olmadığını biliyoruz. Gelecek kuşaklara daha anlamlı ve güzel bir dünya bırakmak için;kültürel ve sanatsal ilişkileri koruyarak ve zenginleştirerek farkımızı üretebileceğimizi hatırlatmak istiyoruz. Modern ve çağdaş bir dünyanın, yıkarak ve yok edilerek değil, koruyarak ve tarihi sahiplenerek gerçekleştirilebileceğine inanıyoruz.” dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 19:09:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?