3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

'Hibrit motor teknolojisi'ne AB kredisi

MESOB Anadolu Teknik Lisesi ve Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi “Hibrit Motor Teknolojisi” projesi ile Avrupa Birliği Fonu’ndan hibe almaya hak kazandı.

Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Anadolu Teknik Lisesi ve Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Okul Müdürü Ayhan Çileli, “Yaratıcı Kalkınma Fikirleri” isimli proje yarışmasında Manisa’yı temsil ederek AB Fon’undan hibe almaya hak kazanan “Hibrit Motor Teknolojisi” isimli proje hakkında Vali Celalettin Güvenç’i bilgilendirdi.

Vali Celalettin Güvenç’in makamında gerçekleşen ziyarete, Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Anadolu Teknik Lisesi ve Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Okul Müdürü Ayhan Çileli, Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Hilmi Polat, Motorlu Araçlar Alan şefi Atilla Çakıcı ve Bölüm öğretmeni Gökhan Çiçek katıldı.

Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Hilmi Polat, “Okulumuz, Dünya Bankaları tarafından 4 yılda bir farklı ülkelerde gerçekleştirilen “Yaratıcı Kalkınma Fikirleri” isimli proje yarışmasına hibe almaya hak kazandı. 72 ilden 792 projenin katılımlarıyla gerçekleştirilen yarışmada “Hibrit Motor Teknolojisi” isimli projeleriyle 24 bin 954 dolar hibe almaya hak kazandı” dedi.

Projenin kabul edilmesinin gurur verici olduğunu belirten Vali Celalettin Güvenç, “Avrupa Birliği’nin, Dünya Bankası’nın değişik projeleri, değişik çalışmaları hibe olarak çok önemli fonları var. Bu konuda Valiliğimiz bünyesinde Manisa’daki birçok meslek odası ve kamu kuruluşunda proje birimleri oluşturulmuş durumda. Bu birimlerde çok önemli projeler üretilmekte ve Avrupa Birliğinden fon alınmaktadır. Şu anda da bunlardan bir tanesiyle karşı karşıyayız. 792 proje içerisinde Dünya Bankasından ödül alan, üretime yönelik bir proje. Bu projede emeği geçen okul müdürümüze ve öğretmenlerimize, projeye destek veren proje paydaşlarını ve sponsorlarını kutluyorum. Valiliğimiz bünyesinde de bir AB Projeler Birimi vardır. Buradaki arkadaşlarımız proje çalışmaları ile AB Fon’larından fon almaya çalışmaktalar. Valilik AB Projeler Biriminde, 2009 yılında hazırlanan beş proje onaylanmıştır. Bütün sanayicilerimizi ve tarafları projelere ilgi göstermeye çağırıyoruz. Valilik AB Projeler Birimi olarak her türlü danışmanlık ve rehberlik hizmetini veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 19:43:47
Güncelleme :17 Haziran 2009 Çarşamba 19:57:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?