3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Hilmi Özkök memleketinde

Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, Manisa İl Genel Meclisi'ni ziyaret ederek birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Özkök, İl Genel Meclisi binası önünde Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Bülent Kar, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah solmaz, İl Genel Meclisi üyeleri ve bürokratlar tarafından karşılandı.

Turgutlu'da iki ilköğretim okulu, bir lise ve bir de hastane ek binası yaptıran hayırsever Hasan Ferdi Turgutlu ve Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan ile birlikte İl Genel Meclis Toplantısına katılan Hilmi Özkök büyük ilgi gördü.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Hilmi Özkök'ü Manisalı kimliğiyle bir ağabey olarak gördüklerini belirterek yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

MANİSA'YA İKİNCİ ÜNİVERSİTE
Hayırsever Hasan Ferdi Turgutlu da kısa bir konuşma yaptı. 80 yaşındaki iş adamı, burada doğduğunu belirterek "bu memlekete hayırlarımın devam etmesini Cenab-ı Hak'tan diliyorum. Allah bana ömür verdikçe bu memleket için hayır yapmaya devam edeceğim. Bugüne kadar üç okul yaptırdım. Bundan sonra üniversitenin yapımına başlayacağım" dedi.

MANİSA TARİH KOKAN BİR İL
İl Genel Meclisi üyelerinin alkışları arasında kürsüye gelen Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök de, Genelkurmay Başkanlığı sırasında Manisalı olduğunu pek dile getirmediğini söyledi. Özkök, tüm milletimiz kendi hemşehrisi gibi benimsesin ve bundan silahlı kuvvetleri güç alsın diye böyle davrandığını anlattı. Doğrusunun da bu olduğunu belirten Özkök, şöyle konuştu: "Hatta bazı Manisalılardan bana sitem de gelmişti. Ama şimdi emekli olduktan sonra açıkça söylüyorum, Manisalı olmak, buram buram tarihkokan bu ilden olmak çok büyük bir ayrıcalık. Bununla gurur duyuyorum." 
 

HEPİMİZ BİR BÜTÜNÜZ
Türkiye'nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Özkök, sözlerine şöyle devam etti: "Bu İl Genel Meclisi çok ayrıcalıklı bir meclis. İnternetten araştırdım. Burada büyük elçiler, meclis başkanları ağırlanmış. Belki de şimdi ilk kez bir emekli Genelkurmay Başkanı ağırlanıyor. Bu sizler için belki değil ama benim için büyük onur. Çünkü çeşitli siyasi görüşlerin, çeşitli ilçelerin oluşturduğu bir bütünsünüz."

İşte Türkiye'nin aradığının da bu olduğunu anlatan Özkök, şunları söyledi: "Siyasi görüşlerimiz, ideolojik görüşlerimiz, etnik kökenlerimiz ne olursa olsun, bizler bir bütünün parçalarıyız. Birbirbirimizle el ele yürek yüreğe olduğumuz müddetçe yapamayacağımız, başaramayacağımız hiç iş yoktur. Sizlerin yaptığı hizmetleri internetten takip ediyorum. Böyle bir anlayış içinde olmanızın sonuçlarıdır bunlar."

Yüce Atatürk bu ülkeyi kurarken halkından sadece bir çift çarık ve bir çift çorap istediğini anlatan Özkök, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama onun kurduğu Cumhuriyet bu noktaya ulaşınca artık hayırseverlerden bir çift okul ve bir çift hastane isteyebilmektedir. Bu Türkiye Cumhuriyeti'nin nereden nereye geldiğini gösteriyor. Her şeyi Allah'tan, sonra devletten, sonra validen, sonra başka yerden isteme alışkanlığı olan bir ülkeyiz. Hep bu değişimi istedik. Herkes kendi görevini, yapabileceği en güzel şeyi yapmalıdır ve kendi kendine bir şeyleri başarmalıdır. Bunun meyvelerini topluyoruz."

Zenginlerimizin, Türk eğitimine ve Türk sağlık teşkilatına ve diğer müesseselere büyük katkıları olduğunu belirten Özkök, şunları söyledi: "Özellikle okulların bu insanlar tarafından yapılması çok önemli bir gelişmedir. Her şeyi devletten beklersek olmaz."

Konuşmaların ardından İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Hilmi Özkök, hayırsever Hasan Ferdi Turgutlu ve Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan'a plaket verdi. Konuklara mesir macunu da hediye edildi. İl Genel Meclisi üyeleri Hilmi Özkök ile hatıra fotoğrafı çektirdi

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 16:33:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?