30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Hintli TAFE 2009'da üretime başlıyor

Dünyanın en büyük ikinci traktör üreticisi olan Hintli dünya devi Tractors and Farm Equipment Limited (TAFE) 2009’un ilk çeyreğinde Manisa’da üretime başlayacak.

Güney Asya, Afrika ve Kuzey Amerika ülkelerindeki satışları ile dünyanın en büyük ikinci traktör üreticisi olan Hintli dünya devi TAFE, yıllık 15 bin traktör üretim planı ile bir traktör üretim ve montaj tesisi kurmak üzere Manisa OSB’de yatırım kararı aldı. Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Cemal Türek ve TAFE Başkanı Mr. Banca yatırım protokolünü imzaladılar.

Konuyla ilgili Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nden şu açıklama yapıldı: “06 Ekim 2008 tarihinde imzalanan Tahsis Ön Protokolü ile firmaya bölgemizin IV.kısmında 40.000 metrekarelik bir parsel tahsis edilmiş olup, ikinci 40.000 metrekarelik parselin de en kısa sürede firmaya tahsisi için prensip kararı alınmıştır. 50 yıla yakın bir süredir traktör tasarım, üretim ve pazarlamasında bir milyon üzerinde müşteriye hizmet veren TAFE, tüm dünyada her türlü agro-klimatik ortama uygun, düşük ve orta güçte ürünleri ile tanınmaktadır. Türkiye pazarına en kısa sürede tüm traktör serisi ürünlerin sunulması için yapılan yatırım planına göre; Firma üretime 2009’un ilk çeyreğinde başlamayı planlamaktadır.”

Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Cemal Türek ise “Ülkemiz ve şehrimiz için çok önemli bir yatırım gerçekleşiyor. Böylece bölgemizde otomotiv sektörüne yakın yeni bir sektör açılımı başlamış olacaktır. Bu da otomotiv sektörü ile ilgili büyük yatırımların bir habercisi niteliğini taşımaktadır. Otomotiv konusu ile ilgili çalışmalarımız aralıksız olarak sürdürülmektedir. Bölgemize ve şehrimize hayırlı olsun. Ülkemizin ekonomik kalkınması adına yatırımların arttırılmasına yönelik, yatırım destek ve tanıtım stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması amacıyla; kurulduğu, 2006 yılından bugüne dek birçok başarılı çalışmaya imza atan T.C. Başbakanlık Yatırım Ajansı’na, bu yatırımın ülkemize ve OSB’mize kazandırılması için verdikleri destek ve gösterdikleri üstün gayretleri için şükranlarımızı sunuyor, işbirliğimizin artarak devam edeceğine inanıyorum.”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 20:48:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İlker SEZER IP: 88.251.168.xxx Tarih : 19.12.2008 22:50:32

bence güzel ama şuan ki konum olarak tehlikeli gibi görünüyor neden mi? Bir traktör firmaında çalışıyordum bu akşam üzeri saat 17:30! a kadar hepsi kriz var diye kepenk kapatıp işçleri çıkarıyor kötüsü bu işçilerin unumtlarınlan oynamak oluyor iş var buyurun ama giriyoruz 9 aylıkken firma ekonomik nedenlerden dolayı kapanıyor peki siz böyle yapacakmısınız ? Eğer ki yapmayacaksanız bi lan verinde en azından mail talaım iş başvurusu için ne diyeyim çalışmak istediğim tek sektör çünki bu Saygılarımlan Teşekkürler.