30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Hırsızlar hız kesti

Manisa Emniyet Müdürlüğü'nün verilerine göre 2008 yılının ilk altı ayında hırsızlık suçları il genelinde yüzde 5,6 merkezde ise 13,1 oranında azaldı.


Manisa Emniyet Müdürlüğü'nün 2008 yılı ilk altı aylık verileri açıklandı. Buna göre il genelinde işyerinden ve otodan hırsızlık olaylarında ciddi düşüş yaşandı. 2007 yılının ilk altı ayında 191 yankesicilik olayı meydana gelirken bu rakam 2008 yılının ilk altı ayında 93'e düştü. Kapkaç olaylarında da azalma yaşandı. Dolandırıcılık ve evden hırsızlık olaylarında artış olması dikkat çekerken, motosiklet hırsızlıklarının ise azaldığı tespit edildi. Verilere göre 2008 yılının ilk altı ayında hırsızlık suçları il genelinde yüzde 5,6 merkezde ise 13,1 oranında azaldı.


Manisa Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre özellikle mala karşı işlenen suçların azaltılması amacıyla "güven" ve "yıldırım" ekipler vasıtasıyla önleyici ve yakalamaya yönelik çalışmalar yürütüldüğü belirtildi. Toplum Destekli Büro Amirliğince vatandaşlarla yüz yüze iletişim kurulduğuna dikkat çekilen açıklamada vatandaşların bilinçlendirildiği ifade edildi.


155'İ ARAYIN
Emniyet Müdürü Adem Aydemir, vatandaşların özelikle 155'i arama konusunda daha duyarlı olması gerektiğine dikkat çekti Aydemir, suçluların yakalanmasında ihbarların ve bildirilen eşgalin önemli olduğunu belirterek, suç meydana gelmeden önce önlem alınması açsısından polis-vatandaş işbirliğinin büyük önem taşıdığını dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 16:59:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?